Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Cinci producţii cinematografice, proiectate la Festivalul Filmului Românesc de la Istanbul

Ediţia a III-a a Festivalului Filmului Românesc de la Istanbul va debuta la 9 noiembrie 2019, la sediul Centrului Cultural Akbank Sanat aflat pe bulevardul İstiklal, partenerul Institutului Cultural Român de la Istanbul, transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.
Evenimentul va cuprinde cinci producţii cinematografice româneşti – „Concertul” (2009), de Radu Mihăileanu, „Moromeţii 2” (2018), de Stere Gulea, „Să nu ucizi” (2018), de Gabi Virginia Șarga şi Cătălin Rotaru, „Pup-o, mă!” (2018), de Camelia Popa, şi „Coborâm la prima” (2018), de Tudor Necula. Acestea vor rula până în data de 16 noiembrie 2019.
„Concertul”, producţie a regizorului Radu Mihăileanu, care a avut premiera la Paris în noiembrie 2009, a fost vizionat în prima zi de lansare la Paris de 51.214 de spectatori. Filmul s-a bucurat şi de o reacţie favorabilă şi din partea presei franceze. Le Figaro scria că regizorul filmului „Trăieşte/ Va, vis et deviens”, „semnează o fabulă călduroasă despre revanşa celor umiliţi, alungaţi din propria lor viaţă, care regăsesc demnitatea şi bucuria de a trăi. Este o farsă grotescă, lirică, înduioşătoare, slavă, ţigănească, interpretată într-un mod formidabil şi ridicată de virtuozitatea lui Mihăileanu până la un final entuziasmant, cu accente de Ceaikovski”.
Pelicula este o coproducţie franco-ruso-română şi a fost filmată în mare parte în studiourile Castel Film România. Filmul este scris şi regizat de Radu Mihăileanu. Din distribuţie fac parte: Aleksei Guskov, Melanie Laurent („Inglorious Basterds”) şi Francois Berleand, Vlad Ivanov, Valentin Teodosiu, Ion Săbdaru şi Maria Dinulescu.
„Moromeții 2”, regizat de Stere Gulea, continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă o dată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru și invers.
Filmul a fost lansat oficial în cinematografele din întreaga țară în noiembrie 2018 și a adus după primul weekend de difuzare peste 52.000 de spectatori în sălile din peste 50 de orașe. Cel mai așteptat film al anului a devenit și cel mai mare succes de casă românesc din ultimii 25 de ani, până acum un număr total de 70.878 de spectatori urmărind filmul.
„Moromeții 2” are o distribuție cu zeci de actori din mai multe generații: Horaţiu Mălăele, George Mihăiță, Florin Zamfirescu, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Dana Dogaru, Răzvan Vasilescu, Oana Pellea, Marian Rîlea, Paul Chiribuță, Ana Ciontea, Costel Cașcaval, Dorina Chiriac, Marius Florea Vizante, Dan Aștilean, Andi Vasluianu, Paul Ipate, Cuzin Toma, Vlad Logigan, Marian Adochiței, Andreea Bibiri, Anca Androne, Alexandru Potocean, Alex Bogdan, Iosif Paștina, în rolul lui Niculae Moromete; Ioana Bugarin.
„Să nu ucizi” spune povestea lui Cristian, un chirurg tânăr şi ambițios, pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-și familia şi cariera pentru a descoperi adevărul. Regizorii Gabi Virginia Sarga și Cătălin Rotaru au mărturisit că este povestea unui Don Quijote care se luptă cu faţa umană a unui sistem care există pentru că noi îl acceptăm prin toate acțiunile noastre de zi cu zi.
Din distribuţie fac parte actorii: Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Daniel Popa, Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ionuț Ionescu, Erwin Simsensohn, Cosmin Seleși, Codin Maticiuc, Ioana Barbu, Olimpia Mălai, Rolando Matsangos, Iulia Verdeș, Mihai Bauman.
Filmul a avut premiera mondială în competiţia celei de-a 34-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia și este produs de Axis Media Production și Green Cat Film. Imaginea este semnată de Tudor Platon, montaj, Andrei Iancu, sunet, Ștefan Azaharioaie, iar scenariul și regia, Gabi Virginia Sarga și Cătălin Rotaru.
„ este un film senin și amuzant, vorbit în cel mai pur grai ardelenesc, a cărui acțiune se întâmplă într-un peisaj minunat. Se vede țara asta frumoasă, așa cum e ea, nu întunecată, nu gri și în niciun caz tristă. Am vrut să fac un film pentru bucuria oamenilor, cu iz de comedie românească veche, care să intre direct în sufletele lor”, spune Camelia Popa, regizorul filmului.
Filmările au avut loc în comuna Răchițele, de lânga Cluj. Din distribuţie fac parte Alexandru Pop (Văru Săndel), Cosmin Seleși, Alin Panc, Cătălina Grama, Constantin Cotimanis și Alexa Tofan. Filmul este regizat de Camelia Popa, după un scenariu de Salex Iatma.
Tudor Necula, care regizează și produce filme inspiraționale și care semnează și lungmetrajul „Coborâm la prima”, a acceptat să fie prezent la Istanbul în seara în care va fi prezentat filmul său.
Regizorul va susține la Istanbul pe 26 noiembrie 2019 o prelegere despre cinematografia românească printr-o paralelă cu cea din Turcia, dar și despre ce presupune producția unui film – de la casting și până la cheltuieli de producție, înainte de producția „Coborâm la prima”, apoi va participa la o sesiune Q&A.
„Coborâm la prima” a câștigat, printre numeroase alte premii, Trofeul IPIFF 2018 și Premiul UPFAR- ARGOA pentru „cel mai bun debut în filmul de lungmetraj indie de ficțiune”.
Constantin Cotimanis, Adrian Păduraru, Teodora Mareș, Victoria Cociaș, Constantin Drăgănescu, Emilian Oprea, Ela Ionescu, Dan Murzea, Tudorel Filimon, Gavril Pătru, Tomas Otto Ghela, Cezar Grumăzescu, Francesca Leonte, Andrei Eftene, Dana Porlogeu, Iulia Dumitru și Sonia Teodoriu fac parte din distribuţie.
Programul proiecţiilor:

  1. Concertul (2009) – durata – 2h 3 min. – sâmbătă, 9 noiembrie, ora 15.00
  2. Moromeții 2 (2018) – durata -109 min. – joi, 14 noiembrie, ora 19.00
  3. Să nu ucizi (2018) – durata 2h – sâmbătă, 16 noiembrie, ora 15.00
  4. Pup-o, mă! (2018) – durata – 93 min. -joi, 21 noiembrie, ora 19.00
  5. Coborâm la prima (2018) – durata – 84 min – joi, 26 noiembrie, ora 19.00

Romanian Global News

Read Previous

România are un nou guvern!

Read Next

Scrisoare deschisă adresată noului Ministru al Mediului, Costel Alexe, din partea organizațiilor de mediu din România: “Indepliniti revendicarile miilor de oameni care au iesit la Marsul pentru Paduri”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *