Breaking News :

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 7, 2020

Analist de la Bucureşti: „Te-ai fi așteptat ca ei să înțeleagă cel mai bine situația R. Moldova și a României… Nemții ajută la crearea unui nou „zid” – națiunea civică moldovenească”

Fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu, analistul politic Cristian Hriţuc, consideră că Germania, care alături de Rusia a girat guvernarea PSRM – ACUM, trebuie să realizeze măcar în al 12-lea ceas că „planurile pe care le-a avut în R. Moldova sunt proaste și nu vor da rezultate”, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

„Germania celebrează 30 de ani de la căderea zidului. Te-ai fi așteptat ca ei să înțeleagă cel mai bine situația Moldovei și a României. Acum 30 de ani s-a gasit breșa. Gorbaciov a cedat. SUA a făcut jocul și azi nemții pun o statuie în memoria lui președintelui Ronald Reagan, cel care a făcut posibilă dărâmarea „Imperiului Răului”. Nemții s-au reunificat și statele din Estul Europei au ieșit din sfera de influență rusă. URSS s-a destrămat. Astăzi, din păcate, în multe privințe, Germania preferă să meargă braț la braț cu Federația Rusă în loc să păstreze și să dezvolte parteneriatul cu SUA”, scrie Hriţuc într-o postare pe Facebook.

Potrivit analistului de la Bucureşti, în R. Moldova nemții ajută la crearea unui nou „zid”, care nu este din piatră.

„Zidul se numește națiunea civică moldovenească. Din păcate, nu realizează că este un proiect mort oricât s-ar chinui. Odată cu eliberarea pașapoartelor românești, odată cu oferirea posibilității ca moldovenii să circule liber în Europa, s-a pornit un proces greu de oprit. Cei care pleacă din Moldova știu și ei că plecarea echivalează cu o ”evadare”. Evadează dintr-un teritoriu care este la granița Europei. Lasă în urmă un teritoriu pustiu, un stat eșuat, care nu are garanția că se va integra vreodată în UE. Moldova nu este o țară. Națiunea Civică nu va putea fi construită atât timp cât moldovenii vor avea posibilitatea să își redobândească cetățenia, dar posibilitatea ca Moldova să rămână un teritoriu pustiu cu câteva orașe mari în care să se concentreze populația, este realizabil”, menţionează acesta.

Sursa citată speră că, poate și în al 12 ceas, Germania ar putea realiza că planurile pe care le-a avut în Moldova sunt proaste și nu vor da rezultate.

„”Imperiul răului” nu s-a transformat într-un actor frecventabil. Doar și-a rafinat metodele, le-a adaptat la nivelul acestor ani, iar toate imixtiunile pe care le-au făcut în procesele democratice ale țărilor din vest, precum și intrarea în Crimeea dovedesc acest lucru”, a conchis Cristian Hruţuc.

Romanian Global News

Read Previous

Televiziunea Română va participa la concurs pentru obţinerea unei frecvenţe naţionale pentru canalul TVR MOLDOVA

Read Next

Nicolae Negru // Furtună în ligheanul politicii de pe Bâc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *