Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 26, 2021

Dan Dungaciu: „Viitorul executiv al R. Moldova nu va mai avea nicio LEGITIMITATE să se erijeze într-un guvern proeuropean. Acest guvern nu va fi finanţat de România şi cred că nu va fi finanţat nici de UE”

„Viitorul executiv al R. Moldova „nu va mai avea nicio legitimitate să se erijeze într-un guvern proeuropean”, a declarat, pentru AGERPRES, analistul de politică externă Dan Dungaciu, preluat de Romanian Global News.

El consideră că Guvernul condus de Maia Sandu, care a căzut în urma unei moțiuni de cenzură, era unul „contra naturii”, dar „mai păstra anumite aparenţe, apropo de apropierea de Uniunea Europeană”.

„Problema de fond este că guvernul care va fi configurat, probabil din cei care au dat jos Guvernul Maia Sandu, chiar dacă va pretinde altceva, nu va mai avea nicio legitimitate să se erijeze într-un guvern proeuropean. Dacă vom asista la un guvern de tip PSRM – PDM, deci socialiştii şi democraţii, democraţii din fostul partid al domnului Plahotniuc, plecat acum din ţară, vom avea reiterarea situaţiei de dinainte de parlamentare, adică binomul Plahotniuc – Dodon într-o altă interpretare, dacă vreţi, în care rolul de mascul Alfa nu mai este al domnului Plahotniuc ci al domnului Dodon, iar în rolul domnului Plahotniuc joacă domnul Filip, preşedintele Partidului Democrat, după plecarea lui Plahotniuc”, arată expertul.

Pe scurt, afirmă Dan Dungaciu, noul guvern va fi, „de fapt, aceeaşi Mărie cu altă pălărie, doar că de data aceasta nici în acest caz aparenţele proeuropene nu pot să fie credibile”. „Va fi un guvern care se va îndepărta de orice discurs, nu vorbesc de aspiraţie europeană, să nu mai vorbesc de pro-românească”, este de părere el.

Dungaciu spune că, din perspectiva Maiei Sandu, moţiunea de cenzură „este o înfrângere politică ce echivalează cu o victorie”. „Doamna Maia Sandu a ieşit întărită din această bătălie. Dânsa este un politician care stă pe picioarele mai puternice ale unei legitimităţi pe care a reconfirmat-o”, a precizat el.

Totodată, Dan Dungaciu a apreciat mesajul președintelui României, Klaus Iohannis te tema evenimentelor din R. Moldova. „Vestea bună este că Preşedinţia României şi-a asumat chestiunea R. Moldova şi este prima care dă comunicat pe situaţia de acolo. (…) E un semn important, pentru că ce ne aşteaptă de aici înainte este o bătălie pentru R. Moldova într-o nouă formă, dar extrem de complicată şi pe care e bine ca instituţiile să o desfăşoare pregătite”, punctează Dan Dungaciu.

Într-o declaraţie publicată de Administraţia Prezidenţială, Klaus Iohannis spune că, „în contextul actual, sprijinul României, inclusiv financiar, va continua să urmărească cu prioritate interesele cetăţenilor din R. Moldova, realizarea proiectelor bilaterale strategice şi va fi strict condiţionat de continuarea reformelor esenţiale pentru dezvoltarea democratică a R. Moldova şi avansarea parcursului său european”.

Dan Dungaciu apreciază că această declaraţie înseamnă că România nu va finanţa noul guvern de la Chişinău. „Nu cred că România va repeta greşeala pe care a făcut-o când a finanţat şi susţinut necondiţionat binomul Plahotniuc – Dodon, deci guvernul domnului Plahotniuc, în pofida gesturilor neeuropene şi neromâneşti pe care acel guvern al domnului Plahotniuc, premierul în funcţie era domnul Filip, le-a făcut. (…) Viitorul guvern care se va constitui fără blocul ACUM (…) acest guvern nu este finanţat de România şi cred că nu va fi finanţat nici de Uniunea Europeană”, a comentat analistul de politică externă.

Astfel, spune el întrebarea este „de unde va lua Chişinăul bani?”. „Rusia se ştie că ia, nu prea dă. Iar dacă Rusia ajunge să finanţeze R. Moldova, adică să şi-o asume, pentru Rusia va fi o corvoadă economică foarte semnificativă. În această perioadă Rusia trece printr-o criză semnificativă”, susţine el.

În ceea ce priveşte societatea moldovenească, afirmă Dan Dungaciu, în acest moment suferă o „polarizare”. „Populaţia este obosită în R. Moldova şi confuzionată inclusiv de acest guvern nefiresc care a fost Guvernul Maia Sandu, adică alianţă cu partidul socialiştilor. (…) Nu va ieşi în stradă să susţină Guvernul Maia Sandu, dar este clar că în acest moment s-a creat polarizarea firească în R. Moldova, adică polarizarea între Est şi Vest, între proeuropeni şi ne-europeni şi chiar pro-ruşi”, a mai declarat Dungaciu.

Romanian Global News

Read Previous

Dr. Dorin Popescu despre evoluțiile politice de la Chișinău: Republica Moldova trebuie să redevină o prioritate absolută, specifică, reală, permanentă și de ordin strategic a Bucureștiului

Read Next

BARNEVERNETUL CONTINUA POLITICA CONTRA FAMILIEI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *