Deputatul Daniel Gheorghe după căderea guvernului de la Chișinău: “De azi încolo viscolul de la răsărit va bate tot mai tare către Prut și Nistru”

Deputatul Daniel Gheorghe a scris pe o rețea de socializare după căderea guvernului Sandu, de la Chișinău: “Guvernul de la Chișinău a căzut. De azi încolo viscolul de la răsărit va bate tot mai tare către Prut și Nistru. Prăbușirea guvernului condus de Maia Sandu si ruperea coaliției dintre socialiști și formatiunea pro-europeana ACUM este dovada cea mai limpede că nu te poți inhaita cu moștenitorii regimului sovietic iar cei care cred în înțelegerile cu Rusia riscă să fie prinși într-o cursă geopolitică din care ieșirea este foarte greu de reușit. Încă o data Republica Moldova își certifică poziția șubredă în calea intereselor Moscovei, toată această criză intarindu-ne ideea că unica soluție pentru Basarabia rămâne ReUnirea cu România. Fără cea de-a doua Unire, Republica Moldova se va afunda în ceea ce înseamnă un stat eșuat și lipsit de orice perspectivă de dezvoltare pe termen lung ori garanție de siguranță statală și parcurs democratic”, a încheiat deputatul, preluat de Romanian Global News.

De asemenea, prof. Radu Carp a scris, în același context, tot pe contul său de facebook: “De la începutul discuțiilor care au dus la coaliția de guvernare PSRM – ACUM am atras atenția asupra riscurilor majore ale unei asemenea construcții politice. ACUM nu a rezistat asaltului PSRM și al Președintelui Dodon. Garanții acestei formule de guvern nu au acționat acum la fel de hotărât precum au făcut-o înainte de înțelegerea din iunie.
Federația Rusă a profitat de schimbarea de ștafetă de la Bruxelles, de nehotărârea României, nu a ratat niciun moment în a-și promova agresiv interesele în Republica Moldova.
În acest moment, verticala puterii Președinte – Guvern – primărie Chișinău aparține PSRM.
Asistăm la cel mai mare eșec de politică externă al României după 1940.
Felicitări, Vladimir Putin!”, a conchis Radu Carp.

Romanian Global News

Read Previous

Nicolae Negru: „Intrăm într-o nouă fază de instabilitate. Există riscul ca Dodon să preia toată puterea în R. Moldova”

Read Next

Eugen Tomac: “Maia Sandu va fi viitorul Președinte al R. Moldova”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *