Breaking News :

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 7, 2020

Nicolae Negru: „Intrăm într-o nouă fază de instabilitate. Există riscul ca Dodon să preia toată puterea în R. Moldova”

După căderea Guvernului urmează o perioadă de instabilitate, cu riscul de preluare integrală a puterii din partea președintelui Igor Dodon, cu sprijinul Federației Ruse, a opinat analistul Nicolae Negru, în cadrul emisiunii Nodul Gordian, de la Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

„Intrăm într-o nouă fază de instabilitate, trebuie să se formeze o nouă majoritate parlamentară. Dacă se formează o majoritate parlamentară cu deputați conjuncturali, care nu pot fără putere, există riscul ca Dodon să preia toată puterea în Republica Moldova, toate instituțiile statului, să avem un regim nu comparabil cu al lui Plahotniuc. S-ar putea să avem un regim și mai rău. Cel puțin, Plahotniuc nu a deschis porțile în fața Rusiei așa cum face Dodon”, a precizat Nicolae Negru.
De asemenea, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R.Moldova, europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, susține că moțiunea de cenzură adoptată de Parlament împotriva Guvernului Sandu este o frână pusă parcursului european al R.Moldova.
Siegfried Mureșan mai afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook, Guvernul Sandu a demonstrat că poate fi un partener de dialog credibil pentru liderii europeni.

„Toți partenerii europeni au salutat progresele realizate în aceste luni de mandat de prim-ministrul Maia Sandu și miniștrii săi. Demiterea actualului guvern nu va aduce niciun lucru bun cetățenilor Republicii Moldova. Oamenii au nevoie de acele reforme care îmbunătățesc funcționarea statului și aduc bunăstare cetățenilor Republicii Moldova: combaterea corupției, întărirea statului de drept, întărirea sistemului bancar, atragerea de investitori și modernizarea infrastructurii. Sunt reforme începute de Guvernul Maia Sandu și care trebuie continuate”, a declarat eurodeputatul.

În acest context, Siegfried Mureșan, a făcut apel la oamenii politici proeuropeni de la Chișinău în vederea identificării rapide a unei soluții politice din care să rezulte un guvern care să continue parcursul european al Republicii Moldova.
Menționăm că atât Uniunea Europeană, cât și reprezentanți ai Bucureștiului s-au arătat îngrijorați de căderea Guvernului Sandu și au îndemnal politicienii să identifice o soluție care ar duce la depășirea actualei crize politice.

Romanian Global News

Read Previous

Constantin Codreanu: „Solicit vot electronic la toate tipurile de alegeri și reprezentare corectă în Parlament pentru Diaspora”

Read Next

Deputatul Daniel Gheorghe după căderea guvernului de la Chișinău: “De azi încolo viscolul de la răsărit va bate tot mai tare către Prut și Nistru”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *