Arhid. Sorin Mihalache: Tinerii din diaspora identifică mai clar componenta spirituală ca fiind esențială pentru viața lor

Într-un interviu oferit pentru Nepsis Roma, Arhidiaconul Sorin Mihalache a spus că tinerii din diaspora sunt un pic mai „țintiți” spre viața spirituală, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
„Dacă îi comparăm cu cei din țară, care nu au acest sentiment, nu au această proprietate a spiritualității creștin-ortodoxe, cei din străinătate sunt mai țintiți, identifică mai clar componenta spirituală ca fiind o componentă esențială pentru viața lor”.
Un alt aspect semnalat de clericul ieşean este că tinerii din diaspora sunt mai interesați de ceea ce reprezintă România și specificul naţional românesc, „au o anumită tentație de a conserva mai bine aceste lucruri”.
Arhidiaconul Sorin Mihalache a mai subliniat că tinerii au nevoie de „căldură şi foarte multă atenție”, mai ales prin prisma faptului că trăiesc într-un context în care „ei ar dori să se înțeleagă pe ei ca fiind exponenți ai altei culturi”.
Interviul integral acoperă şi alte teme de actualitate şi poate fi lecturat pe site-ul Episcopiei Italiei.

Romanian Global News

Read Previous

Expoziţia istorico–documentară «Din armata austro ungară în slujba României Mari: Legiunea Română din Italia (1916–1919)»

Read Next

Liceul „N. Bălcescu” din Jula aniversează 70 de ani de existență

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *