Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 22, 2021

Ca urmare a represiunii intolerabile pe care Finlanda o aplică împotriva familiei Smicală, Deputații PNL, Daniel Gheorghe și Matei Dobrovie, fac apel la MAE să intervină

Situația Cameliei Smicală și a copiilor săi s-a înrăutățit după ce medicul român a cerut Ambasadei României să-i găzduiască, iar în urma acestei doleanțe, autoritățile finlandeze au trecut la represalii asupra celor trei, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

În acest context, deputatul PNL Daniel Gheorghe (FOTO) cere Ministerului Afacerilor Externe să se sesizeze „de urgență” în legătură cu acest caz.

Daniel Gheorghe afirmă că Ministerul Afacerilor Externe și Ambasada României la Helsinki o discriminează pe Camelia Smicală și pe copiii ei. El cere demararea de urgență a procedurilor de repatriere a celor trei cetățeni români.

„Cer Ministerului Afacerilor Externe al României să se sesizeze de urgență în legătură cu cazul doamnei Camelia Smicală, cetățean român stabilit în Finlanda, și al celor doi fii ai săi, Mihai și Maria Jalaskoski, în vârsta de 13, respectiv 12 ani. În repetate rânduri, doamna Smicală a cerut repatrierea sa și a celor doi copii, solicitând statului român protecție în acest caz, dar răspunsul primit atât din partea ambasadei României la Helsinki, cât și din partea Ministerului Afacerilor Externe a fost unul negativ sau de tergiversare față de situația gravă în care mama și cei doi minori se află.

Cazul Cameliei Smicală reprezintă o discriminare pe care Statul Român, prin delegații Ambasadei României la Helsinki și prin Ministerul Afacerilor Externe, o produce. Astfel, în regim de urgență trebuie să se ia act de situația gravă în care se află cei trei cetățeni români, demarându-se procesul de repatriere și respectându-se drepturile și interesele acestora.

Întrucât cei doi minori, împreună cu mama lor, dețin cetățenie română cu domiciliu legal în Piatra Neamț, consider că de urgență trebuie să fie demarate procedurilor de eliberare a documentelor necesare pentru repatrierea celor trei cetățeni români, drept garantat prin Constituție”, se arată într-un comunicat de presă.

Un alt deputat PNL, Matei Dobrovie, a adresat o întrebare Ministerului de Externe și Premierului României privind măsurile pe care le au în vedere pentru a proteja acești cetățeni români.

„Din păcate situația Cameliei Smicală și a copiilor ei se înrăutățește pe zi ce trece. Autoritățile finlandeze refuză să asculte opinia lui Mihai și Maria, chiar dacă aceștia au vârsta cerută de lege, și le încalcă acest drept. Finlanda a încălcat astfel Convenția ONU privind drepturile copiilor, dar și legislația proprie.

Repet ce am spus și în vizita făcută la Helsinki: Interesul superior al copilului nu justifică despărțirea fraților și plasarea lor în centre diferite, împotriva voinței lor. Mai mult, minorii ar trebui încredințați familiei extinse, în acest caz bunicilor materni cu domiciliul în România!

Am adresat o întrebare Ministerului de Externe și premierului privind măsurile pe care le au în vedere pentru a proteja acești cetățeni români. De asemenea, am propus MAE înființarea unui fond de asistență juridică pentru astfel de cazuri sau măcar suportarea cheltuielilor de judecată din fondul de urgență”, a scris Matei Dobrovie.

Romanian Global News

Read Previous

Petru Bogatu: Oamenii nevăzuți ai Lubeankăi din spatele lui Dodon

Read Next

Ministerul Afacerilor Externe a finalizat expedierea materialelor necesare votării în străinătate la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru Președintele României din anul 2019

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *