Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 22, 2021

Petru Bogatu: Oamenii nevăzuți ai Lubeankăi din spatele lui Dodon

Cititorii obișnuiți ai acestei rubrici din Deschide.md și-ar putea aminti povestea căderii guvernului Sandu pe care am spus-o în luna iunie 2019, la doar câteva zile de la constituirea coaliției ACUM/PSRM, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.
Detalii: Petru BOGATU // Cum și pentru cine l-a învins Putin pe Plahotniuc
Într-un fir de ață
Arătam acum cinci luni că socialiștii (rușii) vor tolera pro-europenii naivi atâta timp cât vor avea nevoie să se înșurubeze temeinic în teaca guvernării. Când își vor rezolva propriile interese, se vor debarasa de ei cu proxima ocazie.
Articolul de astăzi nu este însă despre puterea de anticipație a autorului. Nu citesc în palmă și nu ghicesc în stele. Va fi vorba deci nu despre oracolele sibiline, ci despre metodele Lubeankăi de răpunere a inamicilor politici.
După prăbușirea guvernului Sandu și ruperea alianței PSRM cu blocul ACUM unii comentatori și politicieni s-au grăbit să concluzioneze că șeful statului a greșit grav. Că a dat-o în bară. Că noul lui cabinet de buzunar în frunte cu Ion Chicu stă într-un fir de ață.
Unii au ajuns până într-acolo încât afirmă cum că Dodon e terminat politic. Că poate pierde totul, nu doar puterea, ci și libertatea, în urma unei eventuale coalizări a partidelor PAS și PPDA cu PDM.
De bună seamă, după demiterea guvernului Sandu unii reprezentanți ai blocului ACUM parcă s-au trezit din visele lor utopice. În finalul ședinței Parlamentului din 14 noiembrie, de exemplu, Igor Grosu, șeful fracțiunii PAS, a lăsat să se înțeleagă că în viitor o alianță cu democrații nu este exclusă.
Pentru o coalizare cu PDM se pronunță și deputatul Iurie Reniță, șeful Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană. Și legislatorul neafiliat Octavian Țîcu a îndemnat colegii din blocul ACUM să creeze un „front împotriva lui Dodon” și să înceteze atacurile la adresa Partidului Democrat.
Personal, am optat pentru o coaliție ACUM-PDM îndată după alegerile parlamentare din februarie. Acest lucru l-a cerut, de altfel, și Ambasada SUA la Chișinău. Era singura formulă guvernamentală care nu ar fi permis Kremlinului să se revanșeze la Chișinău.
Nu-i târziu nici astăzi. O coaliție ACUM-PDM ar salva Republica Moldova de o noua ocupație rusească. Există însă forțe nevăzute care pot da peste cap orice acțiune menită să refacă vectorul european.
Nu acționează de capul lui
Este adevărat că Igor Dodon a riscat enorm când și-a făcut peste noapte un guvern marionetă cu voturile democraților. Nu-i nimic bătut în cuie deocamdată. Noul executiv atârnă în aer.
Însă tot atât de adevărat este și faptul că președintele republicii nu acționează de capul lui. El e teleghidat, neîndoios, de la butoanele FSB-lui. În spatele lui se află oamenii invizibili ai generalilor Patrușev și Bortnikov.
Asta n-o spun eu. A recunoscut chiar Dodon vara trecută, când a mărturisit că negocierile pe care le-a purtat cu PDM au fost niște înscenări montate de serviciile de informații ale Rusiei.
Este la mintea oricui că încropirea monstruoasei coaliții ACUM/PSRM, supranumite „Alianța Kozak”, s-a făcut la indicația lui Putin, fiind rezultatul unei operațiuni secrete a agenturii ruse. Nu încape îndoială că și destituirea cabinetului Sandu, format în cea mai mare parte de reprezentanții partidelor pro-europene, fusese dirijată de serviciile ruse de spionaj extern.
Nimic nu putea fi lăsat la voia întâmplării sau la discreția lui Dodon. El n-a fost decât un executant ordinar.
Merge pe sârmă
De unde și impresia că lucrurile nu sunt atât de simple după cum consideră cei care anunță moartea politică iminentă și grabnică a șefului statului. Dodon merge pe sârmă, bineînțeles. Dar are și o plasă de siguranță.
Rușii, fără doar și poate, riscă mult la Chișinău. Dar ei au un plan. Iar ca să ne dumerim care este acesta, trebuie să ne amintim de metodele folosite de Lubeanka în republicile ex-sovietice sau în țările fostului bloc comunist.
Serviciile ruse de informații nu inventează roata. Nu caută să aducă luna de pe cer. Se bazează pe procedee verificate și temeinic învățate.
Asta uneori îi dă de gol. Este de pomină eșecul agenților ruși din Marea Britania, bunăoară. Totuși, de cele mai multe ori, ei izbândesc.
Experiența lui Stalin
Metoda spionajului rus de demolare a dușmanilor politici din alte țări se bazează în mare parte pe experiența personală a lui Stalin, un maestru al alianțelor și al mezalianțelor. Acesta s-a întovărășit în repetate rânduri cu concurenții săi înverșunați pentru a scăpa de inamicii momentului cei mai periculoși.
Ca să-l înlăture de la putere pe Leon Troțki, considerat de mulți succesorul lui Lenin după moartea conducătorului bolșevic, s-a aliat cu Zinoviev și Kamenev. Când s-a descotorosit de Troțki, s-a împrietenit cu Buharin și Rîkov contra lui Zinoviev și Kamenev. Când i-a distrus pe aceștia din urmă, le-a făcut felul lui Buharin și Rîkov.
Strategia mezalianțelor, inspirată din experiența lui Stalin, a fost folosită de serviciile secrete sovietice, în special, în țările din estul Europei, ocupate după cel de-al Doilea Război Mondial. Pe această cale comuniștii au reușit să monopolizeze puterea în dauna vechilor partide burgheze.
Am descris conjurația sovietică împotriva României în articolul „Fantomele lui Vîșinski, Groza și Tătărescu bântuie prin Chișinău”, publicat la 20 iunie 2019. Politicienii de dreapta (grupul Tătărescu) au fost momiți după război să facă parte, alături de Frontul Plugarilor și Partidul Comunist, din Guvernul Groza, pentru a conferi o anume respectabilitate executivului hibrid. Când sovieticii s-au văzut cu sacii în căruță, i-au aruncat în pușcărie pe credulii colaboraționiști burghezi.
PDM, următoarea țintă
Așa s-a procedat la Chișinău și cu guvernul Sandu. Aceeași metodă și același stil kaghebist. Atâta doar că operațiunea secretă rusă în Republica Moldova încă nu s-a încheiat.
Următoarea țintă pentru Lubeanka este Partidul Democrat, cu ajutorul căruia socialiștii au instalat guvernul Chicu. Se înșală cei care cred că democrații, votând împreună cu PSRM un cabinet pretins tehnocrat, au scăpat de presiuni și șantaj. Din contră, greul pentru ei abia începe.
Să nu ne ascundem după deget. Profitând de naivitatea partenerilor noștri occidentali și de amatorismul politicienilor de la Chișinău, Moscova a reușit să aplice o lovitură zdrobitoare și democrației autohtone, și cauzei europene a Republicii Moldova.
Rușii, cu sprijinul PAS și PPDA, au înlăturat PDM de la guvernare, refăcându-și influența de altădată la Chișinău. Apoi cu voturile PDM au ucis struțo-cămila numită Guvernul Sandu. Acum le mai rămâne să-i distrugă pe democrați, ca ulterior să le vină rândul unioniștilor ș.a.m.d.
Nimic nu este pierdut irevocabil totuși. Dodon poate fi pus la respect. Sunt suficiente probe de înaltă trădare pentru a-l trimite în judecată.
Și Rusia, deși foarte periculoasă, nu este imbatabilă. Urzeala ei poate fi dejucată pe terenul nostru. Dar numai cu prețul unei mobilizări generale.
Se vor purta bătălii înăbușite în surdină, care pe care. Dacă forțele pro-occidentale și cele unioniste nu se solidarizează, nu trec peste vechile animozități și nu-și iau măsuri de precauție, se va alege praful de ele. Ne aflăm într-un moment de mare cumpănă.

Romanian Global News

Read Previous

Donează pentru ridicarea Mănăstirii „Eroilor Români” de la Țiganca

Read Next

Ca urmare a represiunii intolerabile pe care Finlanda o aplică împotriva familiei Smicală, Deputații PNL, Daniel Gheorghe și Matei Dobrovie, fac apel la MAE să intervină

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *