Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iunie 2, 2020

Viktor Orban: Europa poate fi salvată doar prin întoarcerea la creştinism

Europa poate fi salvată doar dacă „se întoarce la sursa adevăratelor sale valori – identitatea creştină”, a declarat marţi la Budapesta premierul ungar Viktor Orban, în deschiderea unei conferinţe internaţionale consacrate creştinilor persecutaţi, informează MTI, citat de Agerpres, preluat de Romanian Global News.
„Cei pe care îi ajutăm acum ne pot fi de cel mai mare ajutor la salvarea Europei”, a spus Orban în alocuţiunea rostită în cadrul conferinţei.
„Le dăm creştinilor persecutaţi ceea ce le trebuie – case, spitale şi şcoli -, şi primim în schimb ceea ce are nevoie cel mai mult Europa – credinţa creştină, iubire şi perseverenţă”, a afirmat premierul.
Viktor Orban a mai explicat că „poporul ungar şi guvernul său cred că virtuţile creştine le conferă pace şi bucurie celor care le practică”, subliniind că apărarea identităţii constituţionale şi a culturii creştine a Ungariei reprezintă o obligaţie pentru toate instituţiile de stat, conform legii fundamentale a ţării.
„Această moştenire ne obligă să apărăm comunităţile creştine persecutate din lume, în măsura posibilului”, a insistat el.
Într-o întrevedere cu oficiali americani marţi la Budapesta, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a reiterat la rândul său angajamentul guvernului ungar de a apăra comunităţile creştine.
Într-un comunicat difuzat după întrevederea cu asistentul preşedintelui SUA Joe Grogan, vicepreşedinta USAID Bonnie Glick şi pastorul Andrew Brunson, Szijjarto a repetat punctul de vedere al guvernului ungar în sensul că trebuie acordat ajutor acolo unde este nevoie de el şi că Ungaria va continua să acorde asistenţă în Orientul Mijlociu şi Africa.
„Ungaria respinge tratarea de către comunitatea internaţională a anticreştinismului drept o ultimă formă acceptabilă de discriminare”, a menţionat ministrul ungar de externe, potrivit MTI.

Romanian Global News

Read Previous

Prima biserică românească din Africa va fi sfințită în această săptămână

Read Next

Inaugurarea bustului poetului român Dumitru Matcovschi pe Aleea Clasicilor din Chișinău

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *