Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 22, 2021

Statistici recente: Număr RECORD de ROMÂNI în Marea Britanie

Numărul de cetățeni români care trăiesc în Regatul Unit a atins un nou record: 457.000, potrivit datelor oficiale oferite de Oficiul Național de Statistică (ONS) de la Londra. Președintele Klaus Iohannis a asigurat, miercuri, că niciun român nu trebuie să aibă emoții în ceea ce privește statutul pe care îl va avea după Brexit.Datele publicate joi de Oficiul Național de Statistică (ONS) acoperă media estimată a populațiilor de o anumită naționalitate pe perioada de un an, 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019. Față de perioada de anterioară, 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018, numărul cetățenilor români a crescut cu 10,1% de la 415 mii, iar numărul celor din Londra cu un procent similar, de la 148 mii, scrie www.stiridiaspora.ro, preluat de Romanian Global News.

La ora actuală, cetățenii români sunt pe locul 2 în Regatul Unit după polonezi – 902 mii, dar înaintea cetățenilor Indiei – 351 mii, Republicii Irlanda – 322 mii și Italiei – 297 mii, scrie RFI.
La Londra cetățenii români sunt în continuare cei mai numeroși străini, urmați de cetățenii Poloniei – 147 mii, Italiei – 138 mii, Indiei – 131 mii și Franței – 101 mii.

Românii – locul 2 după polonezi

Următoarele mari concentrări de cetățeni români sunt în West Midlands – 58 de mii (locul 2), Estul Angliei – 49 de mii (locul 2), Sud Estul Angliei – 47 de mii (locul 2), East Midlands – 42 mii (locul 2), Yorkshire and Humber – 22 mii (locul 3), Sud Vestul Angliei – 20 mii (locul 2), Scoția – 17 mii (locul 2), Nord Estul Angliei – 5 mii (locul 3).

Marea majoritate a cetățenilor români locuiesc în Anglia – 433 de mii (locul 2 după cetățenii Poloniei – 756 mii).
În ceea ce privește locul nașterii, dintre cei 457 mii de cetățeni români, 434 mii sunt născuți în România, iar 18 mii dețin cetățeni britanică.

Acest număr record de cetățeni români se înregstrează pe fondul scăderii drastice a migrației nete din țările UE, 48000 în anul încheiat la 30 iunie 2019, cel mai jos nivel din 2003.
La turul al doilea al recentelor alegeri prezidențiale au votat în Regatul Unit peste 170 de mii de alegători dintre care peste 72 mii la Londra.

Comunitatea românilor din Marea Britanie este a patra din Uniunea Europeană după cele din Italia – 1,2 milioane, Germania – 696 mii și Spania – 622 mii (estimări pentru 2018).

Romanian Global News

Read Previous

Șase medalii – palmaresul echipelor României la Turneul Internaţional de Informatică Shumen (Bulgaria)

Read Next

Românii din întreaga Bucovină se adună la București la cea mai frumoasă sărbătoare a sufletului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *