Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iunie 3, 2020

Vlad Cubreacov: IUBIM ROMÂNIA

M-a ispitit astăzi cineva, cu gând ascuns, să spun ce simt pentru România. Am răspuns, senin şi fără patetism, că o iubesc. Şi, slavă Domnului, nu sunt singurul care trăieşte sincer acest sentiment, scrie Vlad Cubreacov pe blogul său https://cubreacovblog.wordpress.com/, preluat de Romanian Global News.

Da, iubim România. Cine şi ce ne poate reproşa din asta?
Am iubit-o dintotdeauna. De cum ne-am ridicat mai măricei în satele şi târgurile pruto-nistrene şi am înţeles că palma noastră de ţară nu-i totul, am început să aruncăm „priviri lungăreţe” peste sârma ghimpată. Puterea de atracţie a lumii DE DINCOLO s-a transformat cu timpul în fascinaţie, devenind mai apoi cea mai curată dragoste pentru ea.
Iubim România pentru că suntem români.
Nu am ales noi să fim români, după cum nu am ales nici când, nici unde, nici din ce părinţi să ne naştem, nici să fim bărbaţi sau femei. Suntem români pentru că aşa ne-a vrut Dumnezeu. Şi pentru că dacă nu am fi fost români am fi fost, poate, altceva. Dar – iată! – suntem români. Nu e un merit, nu e o pricină de fală, dar nici una de ruşine.
Iubim România creştină, plină de martiri şi de sfinţi nerecunoscuţi. Iubim România adevărată şi curată. Iubim România care nu-şi uită şi-şi apără copiii.
Iubim România care are încredere în puterile ei şi este demnă în tot şi în toate. Iubim România care nu aleargă după vânt, dar adună înţelepciune şi caută folosul fiilor ei. Iubim România care, în faţa oricărui ultimatum păgân, nu este în stare de cedări.
Iubim tot ce a fost al strămoşilor noştri şi trebuie să fie al nostru până la sfârşitul veacurilor. Iubim Carpaţii şi Dunărea, iubim Nistrul şi Tisa. Iubim Marea Neagră şi Bărăganul. Iubim Lumea Românească întreagă. Iubim Ardealul care iubeşte Basarabia. Iubim Bucovina care iubeşte Oltenia. Iubim Dobrogea care iubeşte Maramureşul. Iubim Crişana care iubeşte Muntenia. Iubim Moldova care iubeşte Transnistria. Iubim Banatul care iubeşte Timocul. Iubim România care iubeşte Republica Moldova şi iubim Republica Moldova care iubeşte România.
Iubim România lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, cu mormântul lui de la Putna şi locul din Bucureşti în care vreodată vom fi în stare să-i ridicăm un monument. Iubim România lui Vlad Ţepeş, a lui Mihai Viteazul, a lui Constantin Brâncoveanu şi a tuturor voievozilor noştri mari şi puternici, „dătători de legi şi datini”.
Iubim România lui Mihai Eminescu, dulcea Românie pe care şi el a iubit-o până dincolo de lacrimi şi până dincolo de viaţă, simţind-o cum o simte a fi fiecare român din lume – „ţara mea de glorii, ţara mea de dor”.
Iubim ţăranul şi intelectualul român şi îi iubim pe toţi românii. Iubim pe cei ce muncesc şi făuresc. Iubim pe cei ce se roagă pentru fraţii lor.
Iubim limba română, geniul şi bogăţiile ei. Iubim dialectele noastre de la sud de Dunăre cu frumuseţile lor. Iubim cântecul şi sufletul românesc, pentru că România nu este doar un teritoriu mărginit, ci o nesfârşită întindere sufletească.
Iubim şi pe neromânii dintre noi şi de lângă noi care nu ne scot ochii pentru simplul fapt că Dumnezeu ne-a făcut români. Iubim pe orice neromân pentru că şi pe ei Dumnezeu i-a făcut ceea ce sunt. Numai cei fără de minte se pot certa cu Dumnezeu pentru că ne-a făcut pe fiecare ceea ce ne-a făcut.
Peste toţi aceştia şi peste toate se revarsă dragostea noastră curată. Pentru că îi iubim ca pe sufletul pe care ni l-a dat Dumnezeu. Iubim cu bucurie, cu înţelepciune, cu recunoştinţă în faţa Părintelui Ceresc.
Iubim, dar cu altfel de iubire, cu tristeţe, cu amar, cu durere şi cu speranţa că se vor vindeca şi pe românii care se leapădă de neamul lor, din neştiinţă şi fără gând viclean.
Iubim România chiar şi atunci când administraţiile ei trecătoare uită să ne iubească, pentru că uită să fie româneşti până la capăt.
Iubim România, pentru că ea este o ţară de iubit şi de slujit cu dăruire, nu o administraţie de servit.
Iubim România. Nu ne lăudăm şi nu căutăm folos din asta. Cine şi ce poate avea împotriva iubirii noastre? Numai cine nu poate iubi nu ne poate înţelege.
Notă: material recuperat de pe vechiul blog distrus de persoane din cadrul companiei rusești Sputnik Moldova.

Romanian Global News

Read Previous

101 ani de la Marea Unire, sărbătoriți printr-un marș la Chișinău

Read Next

La mulți ani România! La mulți ani Românilor de pretutindeni!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *