70 de elevi de la Liceul Mihai Eminescu din Basarabia duc lipsa orelor de limba română

70 de elevi de la Liceul Mihai Eminescu nu pot să îşi înveţe limba maternă, de mai bine de o lună. Asta după ce profesoara lor a intrat in concediu natal şi, de atunci, conducerea liceului nu a reuşit să angajeze pe nimeni în loc. Aşa că lecţiile de română sunt înlocuite, în general, cu alte materii. Tinerii specialişti spun că nu sunt atraşi de învăţământ din cauza condiţiilor proaste de muncă şi a salariilor mici, transmite TVR Moldova, preluatr de Romanian Global News.

Pentru cele trei clase de a 5-a de la Liceul Mihai Eminescu lecţiile de română au devenit foarte rare, în ultima perioadă. Din cauza lipsei de profesori, lecţiile de limbă maternă sunt înlocuite de alte materii.

Profesorii de română din liceul au încercat, la început, să acopere acest gol dar nu au reuşit, din cauza numărului mare de clase din liceu. Conducerea instituţiei şcolare spune că e prima dată când se confruntă ci o astfel de situaţie.
Profesoara de română aflată în concediul de maternitatea ar urmă să revină la serviciu abia la începutul anului viitor şi până atunci problema rămâne nerezolvată. Tinerii specialişti în domeniu, cum este Constantin Tcaci, profesor de istorie la liceul teoretic Vasile Alecsandri, spun că nu este uşor să fii profesor debutant, având în vedere că salariul unui începător abia ajunge la cinci mii de lei.

Şi birocraţia din sistem le da mari bătai de cap tinerilor. O spune Maria, cea care a început să lucreze în acest an ca profesor de română, imediat cum a absolvit universitatea.

Din instituţiile de învăţământ ale Chişinăului lipsesc 500 de cadre didactice. De la începutul anului de învăţământ s-au angajat, în şcolile şi grădiniţele din oraş, doar 150 de tineri specialişti.

Romanian Global News

Read Previous

S-a lansat partidul ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR

Read Next

Preşedintele SUA, Donald Trump, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naţionale a României

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *