Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 22, 2021

Polonia a repatriat, în cel mai mare secret, 100 de tone de aur de la Londra. România: Klaus Iohannis a retrimis legea readucerii rezervelor de aur în Parlament

După o operațiune ca-n filme, desfășurată în cel mai mare secret, în care au fost implicate avioane, elicoptere și camioane high-tech, precum și polițiști de elită, Polonia a repatriat 100 de tone de aur de la Londra, în valoare de 4 miliarde de lire sterline. Cam jumătate din rezerva totală de aur a polonezilor, transmite Romanian Global News.

Oficialii polonezi au dat presei câteva detalii privind operațiunea secretă. Au avut loc opt zboruri de noapte, pe parcursul mai multor luni, pentru a aduce de la Londra la Varșovia și în alte câteva locații cele 100 de tone de aur.

Firma de securitate G4S International Logistics a primit sarcina de a transporta aurul, operațiunea fiind descrisă drept una dintre cele mai mari acțiuni de mutare a aurului, între bănci, din lume. Guvernatorul băncii centrale din Polonia, Adam Glapinski, a spus că misiunea a fost un succes și că cele 100 de tone de aur polonez sunt acum acum în siguranță.

Rezervele de aur ale țării au fost depozitate la Banca Angliei în urmă cu zeci de ani, fiind evacuate din Polonia odată cu izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, pe fondul temerilor că acestea cădea în mâinile naziștilor.

Decizia de repatriere a aurului a fost luată acum întrucât economia Poloniei este foarte puternică, a spus guvernatorul Băncii Poloniei. Cu 228,6 tone de aur, Polonia are cele mai mari rezerve de aur din Europa de Est, iar în clasamentul mondial ocupă locul 22. În ultimii doi ani, Polonia a cumpărat masiv aur.

Anul trecut, Ungaria și-a repatriat o parte din aurul depozitat la Londra. Iar în Slovacia se discută în cercurile politice despre o asemenea decizie.

Reamintim că, luna trecută, Klaus Iohannis a trimis Parlamentului pentru reexaminare legea inițiată de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae privind repatrierea a 91,5% din aurul depozitat în străinătate. Șeful statului a susținut că modificările la Statutul BNR pot crea un precedent periculos pentru elaborarea și implementarea politicii monetare.

Pe 24 aprilie, Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, proiectul legislativ privind repatrierea aurului. Ulterior, Curtea Constituțională a respins sesizarea PNL și USR pe proiectul legislativ inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae privind repatrierea aurului. Judecătorii CCR au decis să respingă sesizarea pe motiv de oportunitate.

Menționăm că în aprilie 2019, Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat ca pentru aducerea aurului în ţară nu este nevoie de o lege, ci doar de acordul Parlamentului, iar pentru acest lucru nu trebuie schimbată Legea Băncii Naţionale.

Romanian Global News

Read Previous

Discurs impresionant al lui Trump la inaugurarea bradului de Crăciun, la Washington: “Crucea lui Iisus e amintirea puternică a sensului Crăciunului. Acum, creștinii aduc slavă că Fiul lui Dumnezeu a venit pe lume pentru a salva umanitatea”

Read Next

Noul Ministru al Sănătății nu crede în vaccinarea obligatorie: Eu nu cred în nimic din ce este restrictiv și impus

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *