Breaking News :

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

octombrie 16, 2021

Nicolae Negru: Maia Sandu, în fața carierei sale politice

Dodon amenință din nou că va elimina „limba română” și „Istoria Românilor” din programa școlară, dar nu acum, ci când va veni momentul potrivit, când va putea lovi cu maxim efect, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Acum ține „paloșul” în teacă, pândește, nu face mișcări bruște, ca să nu declanșeze cumva vreo criză politică, dar nu a uitat de „limba moldovenească” și „Istoria Moldovei”, spune el.

(Iată o diferență majoră, esențială, dintre Voronin și Dodon, dacă v-ați gândit vreodată să-i comparați: venind la putere pe un val înalt al sprijinului popular, Voronin a avut bunul-simț să nu atace limba română, înțelegând că nu poți fi președinte normal ignorând concluziile lingviștilor, trecând peste pozițiile academicienilor, scriitorilor, ale intelectualității în general, el a dovedit că există lucruri cu care nu se poate specula în scopuri politice. Dodon n-are nicio fărâmă de bun-simț, e dispus să trădeze orice, e fals, inautentic, se comportă ca o bombă cu ceas, nu om de stat.)
Dodon minte, nu de criză politică se teme el, ci de faptul că va supăra Bucureștiul și se vor stopa proiectele sociale pe care le finanțează România în Republica Moldova, iar aceasta îi poate pune în pericol realegerea în funcția de președinte. El își dorește din tot sufletul un alt mandat prezidențial, puterea e un drog pentru el și nu ar ceda-o așa de ușor, cum a făcut-o Maia Sandu.
Despre Maia Sandu e de fapt comentariul nostru de azi, despre dezechilibrul pe care l-a lăsat în urma ei, după plecarea intempestivă și neclară, până la capăt, de la guvernare. Toate pârghiile puterii au rămas în mâna lui Dodon, în urma compromisurilor pe care le-a făcut ea și blocul ACUM în fața președintelui socialist avid de putere.
Unii consideră că e vorba despre o manevră tactică din partea liderei PAS, că ea s-a retras pentru a ocupa o poziție mai bună în viitoarea bătălie electorală și Maia Sandu pare să încurajeze o astfel de opinie, promițând o revanșă în campania prezidențială. Chiar crede ea că demisia din funcția de premier o avantajează în perspectiva bătăliei electorale pentru președinție?
Ar comite o eroare dublă. Prima e că ar demonstra că nu-i pasă de interesele Republicii Moldova sau că nu vede în Dodon și guvernarea socialistă un pericol pentru democrație și cursul european, pentru suveranitatea și statul de drept. A doilea e că, într-o republică parlamentară, premierul are șanse mai bune decât un lider de partid să câștige simpatia cetățenilor și, prin urmare, să ajungă președinte.
Dacă și-ar fi dorit să rămână premier, să apere interesele cetățenilor, Maia Sandu rămânea. Pentru aceasta trebuia să discute cu Pavel Filip, dar ea a preferat să plece, lăsându-i toată puterea lui Dodon, decât să se „compromită” negociind cu PD. (Comportamentul deputaților PD e o altă temă.)
Dodon nu a avut asemenea „scrupule”, declarându-se preocupat în primul rând de menținerea Republicii Moldova pe linia de plutire. Astfel, el a câștigat în fața Maiei Sandu, căreia i se poate reproșa că nu-i pasă decât de imaginea ei. După ce s-a aliat cu Dodon, refuzul de a discuta cu Filip pare, oricum l-ai ambala, amestecat cu aroganță. Să sperăm că nu e și o desprindere de pământ, de realitate.
Dacă vrea să învingă în alegerile prezidențiale, Maia Sandu trebuie să devină politician preocupat nu de propria imagine, nu de puritatea chipului său politic, ci de soarta și demnitatea Republicii Moldova, pe care o terfelește zilnic Dodon. Iar pentru aceasta trebuie să preia din nou puterea.

Romanian Global News

Read Previous

Petru Bogatu: Putin îl bagă la înaintare pe generalul Iarnă: fără tranzitul de gaze prin Ucraina

Read Next

Emisiune de excepție la Trinitas TV realizată în Timoc cu Părintele Boian. Despre românii/vlahii din Timoc, Credința și Istoria lor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *