Breaking News :

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

octombrie 16, 2021

Petru Bogatu: Putin îl bagă la înaintare pe generalul Iarnă: fără tranzitul de gaze prin Ucraina

Deși președinții Putin și Zelenski au discutat la Paris, în cadrul reuniunii în formatul Normandia, chestiunea livrării gazului natural din Rusia prin Ucraina, iar șansele semnării unui nou contract aparent au crescut, persistă suspiciuni că părțile nu vor ajunge la un numitor comun. Există o conjunctură care forțează Kremlinul să-l bage iarăși la înaintare pe generalul Iarnă, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.
Europa tremură
În ciuda unor declarații încurajatoare care se aud în ultimele zile la Moscova și Kiev, Europa tremură. Nu de frig, deocamdată, ci de teama unei noi sistări a livrărilor de gaze naturale prin Ucraina.
Rusia a mai blocat anterior tranzitul prin Ucraina. Chiar dacă țările UE în ultimii ani și-au făcut rezerve și au diversificat sursele energeticee, un nou diferend între Moscova și Kiev ar afecta serios bătrânul continent.
Nu degeaba țările europene își iau măsuri de precauție. Până și Bulgaria, mai ieri total dependentă de gazul rusesc, caută astăzi alte soluții.
Un eveniment simptomatic din acest punct de vedere s-a produs în ziua de 11 decembrie la Chișinău. Prim-ministrul Ion Chicu și directorul general BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Matteo Patrone, au semnat un aranjament financiar care va permite procurarea rezervelor de gaze naturale, în valoare de 50 de milioane de dolari, dacă gazul din Rusia nu va putea fi livrat prin Ucraina.
Mai mult decât atât. BERD a decis să cofinanțeze și construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău pentru a asigura interconectarea cât mai grabnică a sistemului energetic al Republicii Moldova la cel românesc și, implicit, la cel european.
De ce atâta agitație în jurul gazului rusesc la finele lui 2019? De unde atâta neliniște în condițiile în care și liderii de la Moscova, și cei de la Kiev se arată optimiști, sugerând că sunt în măsură să bată palma și să asigure tranzitul de gaze prin Ucraina?
„Sancțiunile infernului”
Vorba e că marea bătălie se dă nu pe „frontul ucrainean”, ci ceva mai la nord. În Marea Baltică.
Opiniei publice, sensibilizată de negocierile de la Paris și de luptele electorale din Marea Britanie, îi scapă ultimele acțiuni întreprinse la Washington împotriva conductei North Stream 2. Agențiile de presă transmit că SUA impun „sancțiunile infernului” pentru a întârzia, dacă nu a opri, construcția gazoductului rusesc.
Până la ora actuală au fost instalate 2100 km de conducte duble. Lucrările din Marea Baltică se apropie de sfârșit. Mai rămân doar 300 km pentru finalizarea proiectului.
Rusia se grăbește. Noua conductă va dubla capacitatea North Stream 1. Gazprom dorește să înceapă furnizarea gazului natural prin acest gazoduct, ocolind Ucraina și Polonia, în primele luni ale anului viitor.
Însă Congresul SUA pare ferm hotărât să dea peste cap construcția North Stream 2 chiar pe ultima sută de metri. Într-o uimitoare unanimitate cu președintele Trump, democrații și republicanii, cot la cot, încearcă să împiedice finalizarea proiectului.
Legislatorii americani, la unison cu Casa Albă, nu încetează să avertizeze partenerii din UE, că North Stream 2 va crește în mod inadmisibil dependența Germaniei de Rusia. Legea americană privind ”protecția securității energetice a Europei” impune sancțiuni drastice împotriva navelor specializate care instalează conducte prin Marea Baltică.
Noul pachet de sancțiuni, îndreptat împotriva companiilor antrenate în construcția gazoductului rusesc, a fost votat cu o majoritate confortabilă în Camera Reprezentanților. La sfârșitul săptămânii viitoare asupra acestui document urmează să se pronunțe Senatul. Nu există dubii că va fi aprobat și de camera superioară.
Dublul interes
SUA urmăresc un dublu interes. În primul rând, Washingtonul nu are cum să se împace cu monopolizarea rusească a pieței energetice europene, deoarece companiile americane vor crește substanțial livrările de gaz lichefiat în țările UE. În al doilea rând, americanii vor ca Putin să-și cunoască locul și să-și vadă lungul nasului.
Noile măsuri punitive, supranumite de mass-media „sancțiunile infernului”, sunt de bună seamă în măsură să descurajeze companiile implicate în construcția gazoductului rusesc. În această situație, încheierea lucrărilor la North Stream 2 ar putea fi amânată.
Confruntat cu presiunile americane, Putin este pus în situația să răspundă. Cum? Ca de obicei, prin șantaj. El de pe acum îi amenință voalat pe europeni cu blocarea tranzitului de gaz prin Ucraina dacă americanii vor bloca construcția conductei Gazprom din Marea Baltică.
Cuvintele „Noi avem gaz în locuință”, pe care le-a rostit Putin la conferința de presă după negocierile de la Paris erau adresate nu atât lui Zelinski, cât lui Merkel și Macron. Președintele rus le dădea de înțeles că în cazul în care americanii îl vor împiedica să finalizeze North Stream 2, europenii vor îngheța în casele lor, întrucât gazul prin Ucraina nu va mai veni.
Asmuțind europenii împotriva americanilor
Liderul de la Kremlin dorește să-i întoarcă pe germani, francezi sau italieni împotriva americanilor. Momentul este favorabil. Între Washington și marile cancelarii ale UE în ultimul timp există și fără North Stream nu puține disensiuni.
Putin profită de situație. El speră că Berlinul, Parisul sau Roma vor constrânge Washingtonul s-o lase mai moale cu sancțiunile împotriva Rusiei.
Astfel, comanda pe „frontul ucrainean” o preia iarăși generalul Iarnă. Iar câmpul de luptă pe care operează acesta trece și prin Republica Moldova.
Nu vreau să sperii pe nimeni. Până la urmă, ar putea interveni niște factori ai politicii internaționale care vor descuraja șantajul rusesc și gazele naturale vor fi totuși livrate prin Ucraina. Rămâne de văzut.

Romanian Global News

Read Previous

FESTIVALUL „COLINDUL SFÂNT ȘI BUN” ÎN PROTOPOPIATUL ROMÂNESC TOSCANA 1

Read Next

Nicolae Negru: Maia Sandu, în fața carierei sale politice

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *