Breaking News :

Cum sunt “fabricați” morții de covid!

Iată de ce este nevoie de câți mai mulți “covizi” raportați în România! Raport al Curții de Conturi: Salariul unui angajat DSP a ajuns la 9.000 de euro brut în starea de urgență

Replica lui Cristi Puiu după atacul imund lansat la adresa sa de CTP : „E chiar grav, săracul de el! Să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă”

Regizorul Cristi Puiu, fără mască la TIFF: Dacă azi, aici, vă uitați la un film, e pentru că au existat niște oameni indisciplinați, în decembrie ’89, care au zis NU dictaturii. Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 14, 2020

Diaspora solidară cu frații Smicală: „Colindele înmoaie sufletul și inima”. „Nu putem face altceva decât să ne rugăm”

Concertele de colinde care i-au adunat în acest final de săptămână pe românii din diaspora la biserică au fost o nouă ocazie de solidarizare cu familia Smicală care trece printr-o adevărată dramă.
Festivalul de colinde al corurilor românești din Diaspora europeană a fost deschis sâmbătă la Nürnberg cu rugăciunea „Tatăl Nostru”, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

„Nu putem să facem altceva decât să ne rugăm”, a semnalat Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.
„Dar rugăciunea este cel mai mare sprijin pentru orice dificultate, pentru orice necaz avem, cu atât mai mult în acest caz extrem. Să rostim cu toții din inimă: «Tatăl nostru…»”.
La Catedrala din Paris, vineri, în timpul concertului susținut de Corala „Sfinții Arhangheli”, au fost proiectate imagini cu Maria și Mihai, cei doi copii care sunt în continuare separați de mama lor.
La concert a participat Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale care a vorbit despre situația tristă în care se află cei doi frați care nu pot petrece sărbătorile alături de mama lor. Ierarhul a subliniat că speranța rămâne la Dumnezeu și Maica Domnului:
„Privind fotografiile cu cei doi copii ai familiei Smicală, Maria și Mihai, lesne ne putem întreba oare ce pot simți ei în această perioadă pregătitoare pentru sărbătoarea Nașterii Domnului când nu sunt alături de mama lor?”.
„Noi ne putem aminti cu nostalgie de perioada când copii fiind mergeam cu colinda din casă în casă având o întrebare în minte: la ce ajuta acest mers cu colinda? Iar răspunsul ce mi-a venit în minte în această seară, în timpul acestui concert, a fost că ele înmoaie sufletul și mintea. Colindele vorbesc despre Hristos Domnul ce prin Întruparea Sa, prin Nașterea Sa din Fecioara Maria nu a uitat pe nimeni, nici pe orfani, nici pe cei marginalizați”, a subliniat ierarhul.
Românii din Franța și-au exprimat solidaritatea cu familia Smicală și la Festivalul de colinde Nepsis Winter Festival (7-8 decembrie 2019).
În urmă cu patru ani, statul finlandez i-a luat în custodie pe copiii Cameliei Smicală după ce românca a divorțat de soţul ei violent.
După o perioadă foarte grea, cei doi copii, Maria şi Mihai au fugit din centrele de plasament în care se aflau împotriva voinţei lor, în prezent fiind căutaţi de autorităţile finlandeze.

Romanian Global News

Read Previous

Serbarea de Crăciun a parohiei ”Înălţarea Sfintei Cruci”, Torino 2

Read Next

Donație de 2.200 de cărți în limba română de la Cluj, pentru românii din Cernăuți

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *