Serbarea de Crăciun a parohiei ”Înălţarea Sfintei Cruci”, Torino 2

În data de 15 Decembrie 2019, începând cu orele 18.00, în sala Teatrului San Massimo, s-a desfăşurat Serbarea de Crăciun a parohiei românești ”Înălţarea Sfintei Cruci”, Torino 2, transmite Romanian Global News.
Grupa Mică, formată din peste 50 de copilași cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani, coordonată de doamna preoteasă Adriana Burcescu și de doamna Cristina Halip, au deschis serbarea cu un bogat program de poezii și colinde, urmate de o frumoasă scenetă despre Sfântul Nicolae.

Alături de Moș Crăciun, cel ce vine mereu cu sacul plin, serbarea de Crăciun a continuat cu programul copiilor de la Grupa Mijlocie, coordonată de doamnele preotese Amalia Roşu și Nicoleta Istina. Cei peste 40 de copilași cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani s-au străduit să transmită vestea Nașterii Mântuitorului Hristos și ne-au adus în suflete un pic din ”România de acasă” prin colindele tradiționale, poeziile și Plugușorul pe care le-au interpretat cu emoție și trăiri deosebite.
Surpriza serii a fost Concertul de Chitări la care au participat peste 60 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, dintre care 30 de chitariști – copii care au pus pentru prima oară mâna pe chitară și au reușit să cânte, într-un singur glas în fața publicului.
La final părintele paroh Gabriel Burcescu a spus că „tinerii Nepsis au încheiat seara cu cele mai frumoase colinde și cu cel mai frumos mesaj pe care l-au transmis prin emoțiile lor, prin sufletele lor curate, care au completat seara aceasta minunată pe care am trăit-o aici cu toții. Uși, ferestre, toate-s noi, Doamne, intră și la noi! În peștera inimii, în Palatul Treimii!”
Acești copii și tineri, spunea Pr. Gabriel, ”au făcut ca în această Românie, care este departe de România, o Românie pe care o creăm sau o aducem aici în această comunitate și o transmitem tuturor, să trăiască emoție, să transmită emoție, să învețe un pic din tradițiile noastre românești și să le ducă mai departe.”
Pr. Gabriel a mulțumit părintelui Lucian cel care „este sufletul acestei parohii, căci tot ce am trăit în această seară, este munca dânsului de la început până acum.”
La final, părintele Lucian Roșu a spus că „tineretul este aurul acestei parohii și al acestei lumi”, apoi adresându-se tinerilor le-a spus: ”Sunteți autentici! Să nu pierdeți această autenticitate care înseamnă credință adevărată, limbă curată și mai ales prezență în biserică!”
Îndemnul părintelui Lucian a fost ”să nu încercăm să facem ceea ce de multe ori este peste puteri, căci noi, lângă Sfântul Altar le găsim pe toate. Căci citind despre pelerinajele care se fac la Betleem, Nazaret, Ierusalim, aflăm că sunt așteptați foarte mulți pelerini, dar tot ceea ce este necesar pentru mântuire, găsim în fiecare parohie, totul este DAR pentru fiecare, căci Mântuitorul TOT ceea ce avea de făcut a făcut deja, e rândul nostru să participăm la ceea ce El a făcut și să ni le asumăm.”

Romanian Global News

Read Previous

Octav Bjoza la aniversarea a 30 de ani de la căderea comunismului și comemorarea eroilor căzuți în decembrie 1989: O țară care nu-și respectă eroii se îndreaptă într-o direcție greșită!

Read Next

Diaspora solidară cu frații Smicală: „Colindele înmoaie sufletul și inima”. „Nu putem face altceva decât să ne rugăm”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *