Breaking News :

Cum sunt “fabricați” morții de covid!

Iată de ce este nevoie de câți mai mulți “covizi” raportați în România! Raport al Curții de Conturi: Salariul unui angajat DSP a ajuns la 9.000 de euro brut în starea de urgență

Replica lui Cristi Puiu după atacul imund lansat la adresa sa de CTP : „E chiar grav, săracul de el! Să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă”

Regizorul Cristi Puiu, fără mască la TIFF: Dacă azi, aici, vă uitați la un film, e pentru că au existat niște oameni indisciplinați, în decembrie ’89, care au zis NU dictaturii. Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 14, 2020

Serbarea de Crăciun a parohiei ”Înălţarea Sfintei Cruci”, Torino 2

În data de 15 Decembrie 2019, începând cu orele 18.00, în sala Teatrului San Massimo, s-a desfăşurat Serbarea de Crăciun a parohiei românești ”Înălţarea Sfintei Cruci”, Torino 2, transmite Romanian Global News.
Grupa Mică, formată din peste 50 de copilași cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani, coordonată de doamna preoteasă Adriana Burcescu și de doamna Cristina Halip, au deschis serbarea cu un bogat program de poezii și colinde, urmate de o frumoasă scenetă despre Sfântul Nicolae.

Alături de Moș Crăciun, cel ce vine mereu cu sacul plin, serbarea de Crăciun a continuat cu programul copiilor de la Grupa Mijlocie, coordonată de doamnele preotese Amalia Roşu și Nicoleta Istina. Cei peste 40 de copilași cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani s-au străduit să transmită vestea Nașterii Mântuitorului Hristos și ne-au adus în suflete un pic din ”România de acasă” prin colindele tradiționale, poeziile și Plugușorul pe care le-au interpretat cu emoție și trăiri deosebite.
Surpriza serii a fost Concertul de Chitări la care au participat peste 60 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, dintre care 30 de chitariști – copii care au pus pentru prima oară mâna pe chitară și au reușit să cânte, într-un singur glas în fața publicului.
La final părintele paroh Gabriel Burcescu a spus că „tinerii Nepsis au încheiat seara cu cele mai frumoase colinde și cu cel mai frumos mesaj pe care l-au transmis prin emoțiile lor, prin sufletele lor curate, care au completat seara aceasta minunată pe care am trăit-o aici cu toții. Uși, ferestre, toate-s noi, Doamne, intră și la noi! În peștera inimii, în Palatul Treimii!”
Acești copii și tineri, spunea Pr. Gabriel, ”au făcut ca în această Românie, care este departe de România, o Românie pe care o creăm sau o aducem aici în această comunitate și o transmitem tuturor, să trăiască emoție, să transmită emoție, să învețe un pic din tradițiile noastre românești și să le ducă mai departe.”
Pr. Gabriel a mulțumit părintelui Lucian cel care „este sufletul acestei parohii, căci tot ce am trăit în această seară, este munca dânsului de la început până acum.”
La final, părintele Lucian Roșu a spus că „tineretul este aurul acestei parohii și al acestei lumi”, apoi adresându-se tinerilor le-a spus: ”Sunteți autentici! Să nu pierdeți această autenticitate care înseamnă credință adevărată, limbă curată și mai ales prezență în biserică!”
Îndemnul părintelui Lucian a fost ”să nu încercăm să facem ceea ce de multe ori este peste puteri, căci noi, lângă Sfântul Altar le găsim pe toate. Căci citind despre pelerinajele care se fac la Betleem, Nazaret, Ierusalim, aflăm că sunt așteptați foarte mulți pelerini, dar tot ceea ce este necesar pentru mântuire, găsim în fiecare parohie, totul este DAR pentru fiecare, căci Mântuitorul TOT ceea ce avea de făcut a făcut deja, e rândul nostru să participăm la ceea ce El a făcut și să ni le asumăm.”

Romanian Global News

Read Previous

Octav Bjoza la aniversarea a 30 de ani de la căderea comunismului și comemorarea eroilor căzuți în decembrie 1989: O țară care nu-și respectă eroii se îndreaptă într-o direcție greșită!

Read Next

Diaspora solidară cu frații Smicală: „Colindele înmoaie sufletul și inima”. „Nu putem face altceva decât să ne rugăm”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *