Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 22, 2021

Ministrul Sanatatii: 25.000 de medici au plecat din Romania. Simpla majorare a salariilor nu i-a adus inapoi

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a anuntat ca peste 25.000 de medici au parasit, in ultimii zece ani, sistemul de sanatate din Romania, iar solutia majorarii salariilor nu a fost cea mai buna pentru readucerea acestora in tara, transmite www.ziare.com, preluat de Romanian Global News.

El crede ca principala modalitate de a-i determina pe medicii din strainatate sa revina in spitalele romanesti este aceea de imbunatatire a conditiilor de munca.

„In ultimii zece ani, aproximativ 25.000 de medici au plecat din Romania, cu diverse grade de pregatire si, dupa cum ati putut vedea, clar, simpla marire a salariilor nu a fost solutia care sa ne aduca medicii inapoi si astfel trebuie sa lucram, in primul rand, la conditiile de lucru in spitale.

Trebuie sa ne ridicam infrastructura la un nivel european, in special pentru pacientii nostri. Sunt foarte multe unitati sanitare care stiti foarte bine cat de mult sufera la conditiile …”, a spus Costache, marti 17 decembrie, la Digi24.

El a sustinut ca Ministerul Sanatatii are proiecte pe termen scurt, mediu si lung pentru imbunatatirea conditiilor din spitale.

„Pentru asta avem planul de infrastructura cu masuri pe termen scurt, mediu si lung. Pe termen lung este proiectul spitalelor regionale pe care il sustinem si pe care il tinem in linie dreapta, dar stiti foarte bine ca am fost printre primii care am spus realitatea si am spus ca aceste spitale se vor construi, daca toate termenele se respecta, in 2026 – 2027. (…)

Pe termen scurt si mediu, am identificat 170 de milioane de euro care trebuie cheltuiti imediat pana in luna iunie”, a explicat ministrul.

Costache a vorbit si despre o strategie pentru ca medicii tineri sa nu mai plece din sistem, referindu-se in principal la reforma Rezidentiatului.

Romanian Global News

Read Previous

Staţiunile montane din România sunt în topul preferinţelor turiştilor basarabeni

Read Next

Peter Szijjarto la ONU: „în Ucraina Drepturile etnicilor maghiari au fost încălcate sistematic în ultima vreme”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *