Breaking News :

Cum sunt “fabricați” morții de covid!

Iată de ce este nevoie de câți mai mulți “covizi” raportați în România! Raport al Curții de Conturi: Salariul unui angajat DSP a ajuns la 9.000 de euro brut în starea de urgență

Replica lui Cristi Puiu după atacul imund lansat la adresa sa de CTP : „E chiar grav, săracul de el! Să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă”

Regizorul Cristi Puiu, fără mască la TIFF: Dacă azi, aici, vă uitați la un film, e pentru că au existat niște oameni indisciplinați, în decembrie ’89, care au zis NU dictaturii. Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 14, 2020

Peter Szijjarto la ONU: „în Ucraina Drepturile etnicilor maghiari au fost încălcate sistematic în ultima vreme”

Ungaria sprijină ferm eforturile ONU de a proteja drepturile lingvistice ale minorităţilor naţionale, a declarat miercuri ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, după ce a participat la un eveniment organizat de ONU la New York, transmite agenţia MTI, citată de Agerpres și preluată de Romanian Global News.
Într-o declaraţie acordată telefonic agenţiei ungare de presă, el a amintit că frontierele Ungariei nu sunt aceleaşi cu frontierele naţiunii ungare. ”Prin urmare, considerăm că este în mod special important ca ONU să acţioneze ca protector al drepturilor minorităţilor naţionale şi grupurilor indigene”, a apreciat Szijjarto.
”Etnicii unguri care trăiesc dincolo de frontiere sunt acolo nu pentru că au migrat, ci pentru că au trăit acolo dintotdeauna. Este una din consecinţele istoriei că ei trăiesc acum pe teritoriul unei alte ţări şi drepturile lor trebuie într-adevăr protejate”, a explicat şeful diplomaţiei ungare, adăugând că Ungaria acţionează cu hotărâre pentru a proteja drepturile etnicilor maghiari.
Limba este categoric cel mai important mijloc de prezervare a identităţii şi culturii minorităţilor naţionale, iar o atenţie specială trebuie acordată respectării drepturilor minorităţilor etnice maghiare, a continuat Szijjarto.
El a apreciat că ”la acest capitol există deopotrivă exemple pozitive şi negative în Bazinul Carpatic şi, mai general, în Europa Centrală”. ”Serbia trebuie evidenţiată ca exemplu pozitiv, unde comunitatea etnică maghiară se bucură de cele mai multe drepturi în rândul celor din ţările vecine”, consideră şeful diplomaţiei ungare, menţionând că minoritatea etnică maghiară din Vojvodina a fost implicată în luarea de decizii la nivel naţional şi este văzută ca o resursă importantă pentru dezvoltarea relaţiilor dintre Ungaria şi Serbia.
Un exemplu negativ este Ucraina, ţară unde, spune Szijjarto, drepturile etnicilor maghiari au fost încălcate sistematic în ultima vreme, inclusiv dreptul la educaţie în limba maternă. ”Comunitatea internaţională nu trebuie să tolereze asemenea încălcări sistematice ale drepturilor şi noi nu putem tolera introducerea în ultimii ani de către Ucraina a unor legi care au restrâns drepturile de care beneficiau etnicii maghiari, privitoare la educaţie şi la folosirea generală a limbii materne”, a insistat ministrul de externe ungar.
„’Aşteptăm ca actualul leadership ucrainean să respecte angajamentele internaţionale ale Ucrainei, drepturile ungurilor din Transcarpatia (…) şi să preia recomandările Comisiei de la Veneţia care afirmă clar că Ucraina nu trebuie să implementeze noua lege privind limbile minorităţilor înaintea aprobării legislaţiei generale privind minorităţile”, a conchis Peter Szijjarto, citat de Agerpres.

Romanian Global News

Read Previous

Ministrul Sanatatii: 25.000 de medici au plecat din Romania. Simpla majorare a salariilor nu i-a adus inapoi

Read Next

Încă patru școli din Sudul Basarabiei au aderat la scrisoarea prin care se cere Kievului renunțarea la glotonimul ”limbă moldovenească”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *