Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 22, 2021

Noi școli din Sudul Basarabiei cer scoaterea așa zisei limbi moldovenești și înlocuirea cu limba română. Kievul aude? Dar Bucureștiul?

La cele patru școli semnatare a Scrisorii deschise din 12.12.2019, privind necesitatea stringentă de renunțare la glotonimul ”limbă moldovenească” și unificare a programei școlare pentru toate instituțiile de învățământ școlar cu predare în limba română din regiunile Transcarpatia, Cernăuți și Odesa se asociază altele două, din raioanele Ismail și Sărata, transmite Romanian Global News.

Școala din Erdek-Burnu/Utkonosivka, raionul Ismail. Scrisoarea colectivului pedagogic, semnată de 39 de cadre didactice din cadrul Școlii din Utkonosivka a fost expediată pe19.12.2019 către Oficiul Președintelui Ucrainei, Cabinetul de Miniștri, Ministerul de Externe și Ministerul Educației și Științei din Ucraina.

În școala din satul Erdek-Burnu/Utkonosivka de treptele I-III (clasele 1-11) învață azi 450 de elevi, majoritatea claselor fiind cu predare în limba română / ”moldovenească”, iar în jur de 1/3 din elevi urmează învățământul în limba de stat, ucraineană.

Școala din Manju/Meneailivka, raionul Sărata, de treptele I-II (clasele 1-9) în care studiază 215 elevi în majoritate covârșitoare vorbitori de limbă română este reprezentată în acest demers colectiv de semnăturile a 17 cadre didactice, a cărei scrisoare de adeziune semnată a fost de asemenea expediată autorităților de la Kiev.
Cestea se adaugă la școlile din Cartal/Orlivka, raionul Reni, Școala din Hagi-Curda/Komâșivka, raionul Ismail,Școala din Borisăuca/Borâsivka, raionul Tatarbunar, Școala din Frumușica Veche/Starosillya, raionul Sărata.

Romanian Global News

Read Previous

Ambasadorul Daniel Ioniță, decorat cu o înaltă distincție de Mitropoliei Basarabiei

Read Next

ZECE partide din R. Moldova, îndemnate să creeze „un singur front larg de luptă” – Mișcarea Unionistă din R. Moldova

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *