Breaking News :

nothing found
februarie 24, 2020

Tratarea cancerului și moartea celulelor canceroase prin mecanismul CYP1B1-Salvestrol

Într-o lume în care statisticile arata ca aproximativ 4 din 10 barbati si 3,5 din 10 femei vor dezvolta cancer in timpul vietii, iata ca stiinta, atunci cand isi indreapta atentia catre intelegerea mecanismelor evolutive, perfectionate de natura in milioane de ani, face descoperiri uluitoare care ofera speranta si sprijin in prevenirea si stoparea dezvoltarii celulelor canceroase in organismul uman, scrie Farm.primar Iuliana Vasilache în http://www.sfatulmedicului.ro, preluat de Romanian Global News.

Profesorul Dan Burke, impreuna cu grupul sau de cercetare de la Universitatea din Aberdeen, a descoperit prezenta, in celulele tumorale, a unui nou tip de enzima, numita CYP1B1, din familia citocromului P450, enzima ce are implicatii imense in evolutia cancerului.
Ca urmare a acestei descoperiri, Prof. Gerrald Potter, din cadrul Universitatii Montfort (Leicester, Marea Britanie) a gasit anumiti fitonutrienti care au capacitatea de a interactiona cu enzima CYP1B1.
Acesti fitonutrienti, pe care Prof. Potter i-a denumit ulterior Salvestroli, sunt produsi de catre plante ca un mecanism de aparare impotriva unei game largi de patogeni din categoria virusurilor, bacteriilor, fungilor si inclusiv impotriva agresiunilor produse de radiatii.
Studiul pe mai multe tesuturi tumorale a aratat ca de indata ce salvestrolii patrund in celula canceroasa, enzima CYP1B1 ii metabolizeaza (transforma) in substante citotoxice care intoxica celula canceroasa si ii provoaca moartea. Mai mult decat atat, deoarece aceasta enzima exista doar in celulele deviante, mutagene, salvestrolii actioneaza ca citostatice doar in cazul celulelor tumorale, in timp ce celulele sanatoase folosesc salvestrolii ca si nutrienti.

Citiți mai mult aici:
http://www.sfatulmedicului.ro/Cancer/moartea-celulelor-canceroase-prin-mecanismul-enzimei-cyp1b1_18109

Romanian Global News

Read Previous

Ovidiu Burduja a fost numit secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Read Next

Transformarea României în ultimii 30 de ani, surprinsă în expoziţia “Then and Now” organizată de ambasada SUA la ICR

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *