Breaking News :

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

octombrie 16, 2021

Nicolae Negru: Politica externă „echilibrată” transformă Republica Moldova într-o punte spre nicăieri

Politica externă „echilibrată” a lui Dodon se înclină tot mai evident spre Est și nu a rămas mult până vasul Republica Moldova, asigurat cu apă potabilă și provizii, de pe care ar fi trebuit să fugă până acum toți șobolanii, va lua o poziție paralelă cu suprafața mării geopolitice, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Echilibrul din vorbe și dezechilibrul din fapte

Deși în vorbe echilibrul e dorit, faptele spun cu totul altceva, reflexele prorusești, antioccidentale ale socialiștilor sunt mai puternice decât angajamentele lor circumstanțiale proeuropene. Cu partener de alianță mai flexibil decât ACUM, din punct de vedere ideologic, ei se simt liberi în a-și demonstra preferințele geopolitice. O bună parte dintre deputații PD sunt proeuropeni conjuncturali și se pot înclina cu ușurință în direcția opusă.
Într-o perioadă foarte scurtă, iată un șir de fapte cărora nu li se potrivește epitetul „echilibrate”, ci dezechilibrate, servile, vasale, umilitoare, stupide, proruse, antistatale.

Spre o bază militară rusă

Chișinăul nu mai insistă ca mai înainte asupra retragerii necondiționate a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, acceptând, după placul Moscovei, sincronizarea plecării militarilor ruși cu găsirea unei soluții finale pentru rezolvarea conflictului transnistrean. Până la calendele grecești se amână, cu concursul aceluiași „guvern tehnocrat”, și transformarea misiunii militare de pacificare în una civilă, sub egida ONU sau UE. Prin schimbările de poziție, menționate mai sus, avem de facto acordul „guvernului tehnocrat” pentru instalarea unei baze militare ruse pe Nistru.
Mingea retragerii trupelor ruse e plasată (fals, artificial, șmecher-prostește) pe terenul Occidentului, căruia „guvernul tehnocrat” îi cere în prealabil recunoașterea neutralității militare a Republicii Moldova. Doar după ce va fi recunoscută pe plan internațional neutralitatea noastră militară, se vor coace premisele pentru rezolvarea conflictului transnistrean și va dispărea necesitatea aflării militarilor ruși pe Nistru, a declarat Dodon la New York și repetă ca un papagal Ciocoi, în ultima vreme.

Schizofrenia securității

Noul ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, a participat, discret, la o reuniune a secretarilor consiliilor de securitate ale statelor CSI, în cadrul căreia s-au abordat, printre altele, probleme legate de„strategia și tactica SUA în domeniul securității cibernetice, imixtiunea americană în treburile interne ale altor țări”. Aceasta în condițiile în care NATO contribuie, prin proiecte concrete, la consolidarea apărării și securității cibernetice a Republicii Moldova, iar, printr-o hotărâre de Parlament, din 22 noiembrie 2018, este prevăzută „asocierea Republicii Moldova la Centrul European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride și Centrul de Excelenţă pentru Comunicare Strategică al NATO”. Să fie vorba despre tendință spre echilibru atunci când lupți împotriva celui care îți acordă ajutor la apărare? Mai curând e gest de schizofrenie.

Întoarcere „plenară” în CSI

Zinaida Greceanâi a refuzat să meargă la Kiev, unde s-au întâlnit președinții parlamentelor din statele Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM), în schimb a participat zgomotos, la o întâlnire similară din cadrul CSI, la Sankt Petersbug, unde a declarat că „Republica Moldova se întoarce plenar în CSI”, de parcă ar fi plecat vreodată de acolo.
Dodon refuză din nou să se conformeze legii, blocând vânzarea terenului fostului „Stadion Republican” către SUA pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei americane. Natura aparent sentimentală, nostalgică, reflexiv-antiamericană a acestui gest poate ascunde, în afară de dorința mistuitoare de a face pe placul Moscovei, și o explicație mercantilă: terenul respectiv o fi fost promis vreunui „investitor” rus.

Ceva nu e bine

Probabil, pentru ca „echilibrul” politicii sale externe să pară perfect, Dodon a acuzat SUA, la începutul acestei luni, într-un interviu acordat TASS, că l-ar fi adăpostit pe Plahotniuc pentru a-l folosi împotriva Rusiei? La 9 decembrie, Dodon urma să se întâlnească cu George P. Kent, asistentul adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA, venit în vizită la Chișinău, dar întâlnirea anunțată chiar de Dodon pe Facebook nu a mai avut loc. Cu certitudine, nu din inițiativa lui Dodon, dornic să se afișeze cu orice oficial străin, pentru a crea aparența ieșirii din izolare, a recunoașterii sale pe plan internațional. E un semnal că ceva nu funcționează în relația moldo-americană, în perioada post-Plahotniuc.
Întrebat de „Europa Liberă” cum vede el „unde este locul Republicii Moldova în dialogul strategic dintre Est și Vest”, Kent a ținut să le reamintească autorităților de la Chișinău că vecinul lor din est nu e Federația Rusă, ci Ucraina, „o țară cu 44 de milioane de oameni”, și că SUA nu are nevoie de Republica Moldova pentru a comunica cu Rusia. „Pentru noi, (R.)Moldova nu este o punte de acces către nicăieri, (R.)Moldova este o țară cu care avem un parteneriat bun și puternic și cetățeni pe care vrem să-i susținem”, a subliniat oficialul american.

Punctul de sprijin greșit

Kent sugerează astfel că Chișinăul nu și-a ales corect punctul de sprijin pentru „echilibru” și riscă să-și consume energia în van, să transforme Republica Moldova într-o „punte” spre nicăieri, pe care nu va circula nimeni. Ar fi problema lui Dodon (și a lui Aureliu Ciocoi, și a lui Ion Chicu, ca „tehnocrați”) faptul că politica externă „echilibrată” denotă, în cel mai bun caz, amatorism, arată mai mult „șmecheră” decât inteligentă, dacă acțiunile lui ar stârni doar râsul și nu ar dăuna fatal statului, cetățenilor Republicii Moldova.

Romanian Global News

Read Previous

AUR cheamă românii din diasporă să candideze la alegerile locale și parlamentare din România

Read Next

Vlad Cubreacov: Tristă și jenantă continuitate… 70 la 1 în defavoarea românilor de pretutindeni

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *