PS Macarie îndeamnă la rugăciune pentru familia Smicală și cei care suferă din cauza separării

Episcopul Macarie al Europei de Nord îndeamnă în scrisoarea pastorală de Crăciun 2019 la rugăciune pentru familia Smicală și pentru toţi cei care suferă din cauza separării, a singurătății, „pentru toți care se simt abandonați și care nu se pot împărtăși de bucuriile simple, firești, ale vieții”, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Potrivit ierarhului, a face bunătate înseamnă a-L vedea cu ochii inimii pe Pruncul și pe Răstignitul în aproapele nostru aflat în „nevoie, în necaz, în strâmtorare”.
Înseamnă a avea o inimă bună și sensibilă, pe care să o împărțim ca pe o „pâine dulce și caldă” celui care flămânzește și însetează după dragoste și după înțelegere.
„Doar astfel putem deveni cu adevărat mărturisitori ai nașterii lui Hristos, lucrători ai păcii, ai bunătății și ai bunăvoirii”, spune Părintele Episcop.
Ierarhul readuce în atenţia publicului, şi pe această cale, situaţia Cameliei-Mihaela Smicală, medicul român din Finlanda care stă separată de cei doi copii ai săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra.
„Tot ceea ce vor este să stea împreună și să se întoarcă în țară, însă aceste firești năzuințe nu le sunt îngăduite. Să ne rugăm cu toată osârdia pentru această familie”.
Pastorala poate fi lecturată integral aici.

Romanian Global News

Read Previous

Petru Bogatu: Cum a ajuns Andrei Năstase să-l urască pe Igor Dodon și să fugă de Maia Sandu

Read Next

IPS IOAN, Mitropolitul Banatului în Pastorală: Doamne, mai varsă o lacrimă a iubirii Tale și pentru noi, românii. Spală cu ea păcatul acestui neam, să putem intra cu toții în România cea de Sus a Împărăției Tale!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *