Mitropolitul Iosif a ținut Sfânta Liturghie la români din Londra undea evocat jertfa eroilor și martirilor Revoluției din Decembrie 1989

În cuvântul adresat duminică românilor din Londra, Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif a evocat jertfa eroilor și martirilor Revoluției din Decembrie 1989, dar a atras atenţia asupra unui pericol care vizează generaţia actuală: în libertate riscăm să ne pierdem credința, scrie www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

„Generația ’89, a celor care în momentele tragice ale Revoluției s-au așezat în genunchi și au rostit Tatăl Nostru – asta fără ca ei să fi beneficiat de o educație religioasă în perioada regimului ateu-comunist – sunt părinții celor care astăzi se întorc împotriva Bisericii lui Hristos. Au trecut 30 de ani de atunci – o generație – și iată cum încet-încet, în libertate, riscăm să ne pierdem credința”.
Liturghia a fost oficiată în biserica „St Mary le Strand” din Westminster City, biserica oficială a femeilor din serviciul naval regal (Women’s Royal Naval Service).
Făcând referire la evanghelia duminicii, ierarhul a reliefat faptul că unii descendenți pe care îi consemnează Evanghelistul Matei sunt de o moralitate îndoielnică, însă „prin menționarea acestora, Evanghelistul Matei nu face altceva decât să ne arate că Mesia, Hristos-Mântuitorul, a asumat în persoana Sa întreaga umanitate”.
După colindele și cântecele de stea interpretate de grupul psaltic al parohiei, a fost rândul coralei NEPSIS din Londra să-l colinde pe Părintele Mitropolit Iosif, care i-a îndemnat pe cei prezenți să păstreze și să transmită credința copiilor lor și prin intermediul colindelor specifice acestei perioade.
În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Daniel Marc şi pe ipodiaconul Cosmin Mureșan diacon, ambii pe seama parohiei „Sfântul Ilie” din Londra.

Romanian Global News

Read Previous

Gabriel Liiceanu a pierdut procesul cu Victor Roncea și EVZ. Jurnalistul fusese dat în judecată de patronul Humanitas, care îi cerea 50.000 de euro „daune morale” pentru că a scris despre ”Afacerea Humanitas”

Read Next

Nicolae Negru: „Dosarele Siberiei”, un spectacol de ziua lui Stalin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *