„De dor românesc,” o seară de folclor autentic pentru românii din Washington, DC

Romanians of DC vă invite la început de an la un eveniment cu adevărat special: „De dor românesc,” o seară de folclor autentic cu tinerele talente ale folclorului românesc: Florentina Vlad, Ioana Ștefan și Simina Stanciu alături de Classic Band, transmite Bogdan Banu pentru Romanian Global News.
Grupul Bucovina va prezenta un program de obiceiuri și tradiții de Anul Nou. Evenimentul va alea loc vineri, 10 ianuarie începând cu ora 19 la Restaurantul Mari Vanna din Washington, DC care se află la 1141 Connecticut Ave, NW. (English below)

Florentina Vlad vine din Maramureșul istoric. Absolventă și a Școlii populare de arte “Liviu Borlan” din Sighetul Marmației, Florentina a participat în decursul anilor la diferite concursuri și festivaluri din țară, unde a obținut numeroase premii, unul dintre cele mai importante fiind cel câștigat la Concursul Moștenitorii realizat de Televiziunea Română și difuzat în cadrul emisiunii Tezaur Folcloric. Ioana Ștefan vine din frumoasa Bucovina .Este absolventă a Școlii populare de arte “Ion Irimescu “ din Suceava. Cu o voce unică ce emană talent și energie, Ioana abordează cu succes o diversitate de genuri muzicale și cu ușurință interpretează melodii populare din toate zonele etnografice ale României. Simina Stanciu s-a născut în Pitești într-o familie care iubește muzica. De mică am fost înscrisă la Școala populară de arte, secția canto. Nu a uitat însă nici de prima ei dragoste, muzica ușoara, pe care o include de fiecare dată în repertoriul ei.

Classic Band îi are în componență pe Dinu Croitor, un virtuos al trompetei, păstrător al zestrei folclorice din Bucovina, licențiat în muzică al Universității naționale de arte “George Enescu“ din Iași; Cosmin Croitor, clarinet și saxofon, este student în anul III la Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității naționale de arte “George Enescu“ din Iași; și Theodor Grigorean la orgă, absolvent al Colegiului național de arte “Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Biletele costă $35 și $40 la intrare și în ziua evenimentului. Biletele pentru copii sub 12 ani costă $20. Biletele pot fi procurate on line la https://dedor.eventbrite.com. LOCURI LIMITATE. Restaurantul va servi un meniu românesc. Informații suplimentare la 540.429.5786 sau 202.531.8776.

Romanian Global News

Read Previous

CALUL TROIAN AL LIMBII ”MOLDOVENEȘTI”, ÎN PREMIERĂ, CA SPECIALIZARE ÎN UNIVERSITĂȚILE DIN UCRAINA! „Cadoul” Kievului pentru cei jumătate de milion de români din Ucraina!

Read Next

Delegația Consiliului raional Ungheni la a fost în vizită în Gorj

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *