Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

Boboteaza la românii din Zagreb. „Cu post și rugăciune desfacem curelele încălțămintei Mântuitorului”

De Bobotează, Părintele Nicolae Ceruță le-a explicat românilor din Zagreb care este semnificația desfacerii curelelor încălțămintei, expresie folosită de Sfântul Ioan Botezătorul în raportarea smerită față de Mântuitorul Hristos, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

„Vine în urma mea Cel ce este mai tare decât mine, Căruia nu sunt vrednic, plecându-mă, să-I dezleg cureaua încălţămintelor”, spunea Sfântul Ioan (Marcu 1:7).
„A descălța pe cineva este, pe de o parte, un act de smerenie, pe de altă parte o invitație de a se odihni”, a explicat parohul românilor din capitala Croației.
„Deci, Sfântul Ioan Botezătorul, ascetul prin excelență, încă nu se vedea pe sine vrednic ca să se odihnească alături de Dumnezeu”.
„Textul evangheliei ne îndeamnă sa fim râvnitori în așteptarea Teofaniei, asemenea Sfântului Ioan, cu post și rugăciune, și în felul acesta să-i desfacem curelele încălțămintei Mântuitorului Hristos ca să se odihnească împreună cu noi în aceasta mare zi a Teofaniei și de aici în toată viața noastră”.
Între credincioșii ortodocși români prezenți la slujbele de Bobotează au fost prezenți Excelența Sa Constantin Mihail Grigore, Ambasadorul României la Zagreb, consilierul Victor Dediu, Consilier și doamna consul Corina Gălățanu.
După slujbe, Pr. Nicolae Ceruță a fost în vizită la IPS Porfirie, Mitropolitul Zagrebului și Ljubleanei pentru a-l felicita cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului. Foto credit: Parohia Ortodoxă Română din Zagreb
Biserica Ortodoxă Sârbă respectă calendarul iulian nerevizuit, la fel ca Patriarhia Ierusalimului, Bisericile Rusă, Georgiană și Poloneză și monahii din Sfântul Munte Athos.
Parohia Ortodoxă Română din Zagreb a fost înființată în ședința Consiliului Național Bisericesc din 16 martie 2017.
Lăcaşul de cult care deservește românii ortodocşi din regiunea capitalei croate are hramurile „Sfântul Ioan Botezătorul” şi „Sfinţii Împăraţi Constantin și Elena” și funcționează într-o capelă romano-catolică amenajată conform nevoilor liturgice cultului ortodox de Patriarhia Română.
Hramul parohiei este serbat pe 24 iunie, de nașterea Sf. Ioan Botezătorul.

Romanian Global News

Read Previous

UNIREA-N CUGET ŞI-N SIMŢIRI –cea de-a treisprezecea reprezentaţie

Read Next

Bianca Voinescu, medicul care aduce zâmbetul pe buzele copiilor din Burundi: „Nu am văzut niciodată în România o mamă care să primească o farfurie de mâncare și care să refuze să o împartă cu copilul ei”