Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iunie 4, 2020

Localitățile conduse de primarii lui Dodon, excluse din rândul celor care se pot înfrăți cu localități din România

Deputatul Constantin Codreanu și-a asumat angajamentul să faciliteze, în 2020, cât mai multe acorduri de înfrățire între localitățile de pe cele două maluri ale Prutului. Însă, parlamentarul a precizat că nu va susține înfrățirile cu localități în care sunt primari/președinți de raioane care fac parte din Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.
„I-am tolerat suficient de mult. Am crezut că va exista un impact pozitiv și o schimbare, dar efectul a fost invers. Trebuie să mergem către comunitățile locale cu viziuni politice sănătoase, cu aleși locali care înțeleg că cetățenii Republicii Moldova au un singur viitor – în și cu România, în și cu Republica Moldova”, a precizat Constantin Codreanu.
Pentru a facilita cât mai multe acorduri de înfrățire între localitățile de pe cele două maluri ale Prutului în 2020, deputatul Constantin Codreanu a trimis în luna decembrie 2019, scrisori către mai multe Consilii Județene, în care a explicat importanța acordurile de înfrățire și a solicitat o întrevedere cu fiecare președinte al Consiliilor Județeane din țară.
„Am contactat toate Consiliile Județene. Și CJ-urile care s-au implicat activ în aceste „poduri de proiecte”, și CJ-urile mai timide în acest sens. Au început să vină și reacțiile pozitive la demersul meu și urmează să stabilesc mai multe întâlniri cu președinții de CJ-uri. Mai ales că timpul e scurt și mâine-poimâine intrăm în febra localelor. În paralel, întrevederi similare am cu reprezentați ai primăriilor și consiliilor raionale din Republica Moldova pentru stabilirea priorităților și pregătirea fișelor de informare pe localități”, a explicat parlamentarul.
Deputatul Constantin Codreanu a mai subliniat că s-ar bucura ca Guvernul Orban să creeze, într-un final, Departamentul cu Relația pentru Republica Moldova (angajament asumat public!) și să numească secretarul de stat care trebuie să fie prezent pe ambele maluri ale Prutului la astfel de întruniri cu reprezentanți ai administrației publice locale.
Amintim că, Acordurile de parteneriat administrativ transfrontalier și înfrățire reprezintă o resursă importantă pentru dezvoltarea relațiilor dintre România și comunitățile de români din afara granițelor țării. În ultimii trei ani au fost semnate circa 500 de noi acorduri de înfrățire între colectivitățile și administrațiile locale din România și Republica Moldova.
Acordurile de înfrățire administrativă creează inclusiv solidarități financiare, conform legislației române. Multe acorduri de înfrățire au dat deja roade concrete, primăriile din Republica Moldova beneficiind, în cadrul unor proiecte comune, de sprijin financiar consistent din partea primăriilor înfrățite din România.

Romanian Global News

Read Previous

R. Moldova sub semnul alegerilor prezidențiale în 2020. Nicolae Negru: „E o miză importantă și din cauza că acum președintele Igor Dodon deține toate pârghiile, toate instituțiile de stat”

Read Next

Cum să-ți întărești sistemul imunitar în 15 secunde