Breaking News :

Cum sunt “fabricați” morții de covid!

Iată de ce este nevoie de câți mai mulți “covizi” raportați în România! Raport al Curții de Conturi: Salariul unui angajat DSP a ajuns la 9.000 de euro brut în starea de urgență

Replica lui Cristi Puiu după atacul imund lansat la adresa sa de CTP : „E chiar grav, săracul de el! Să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă”

Regizorul Cristi Puiu, fără mască la TIFF: Dacă azi, aici, vă uitați la un film, e pentru că au existat niște oameni indisciplinați, în decembrie ’89, care au zis NU dictaturii. Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 14, 2020

Intrare gratuită și proiecții de film la MNAR de Ziua Culturii Naționale

Muzeul Național de Artă al României anunță intrarea gratuită cu ocazia Zilei Culturii Naționale, sărbătorită anual în data de 15 ianuarie. Gratuitatea este valabilă la sediul central și la muzeele satelit (Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady) și include atât galeriile permanente, cât și expozițiile temporare, se arată într-un comunicat de presă remis la redacție, preluat de Romanian Global News.
Prin urmare, cei care vor alege să facă o vizită la MNAR de Ziua Culturii Naționale vor putea admira gratuit Galeria de Artă Europeană și Galeria Națională, precum și expozițiile temporare „Corneliu Baba. Confesiuni si Jurnale (1965 – 1977)”, „Maitec. Lemn Aur Lumină”, „În jurul şi împrejurul suprarealismului”, „Sabin Popp și Theodora Cernat Popp” și „IP – 24 de argumente”. La Muzeul Colecțiilor de Artă, pe lângă colecțiile din expunerea permanentă, vizitatorii vor putea vedea și expoziția temporară „Partea nevăzută a colecţiei de artă Alexandru Phoebus”, dar și donația Dan Nasta, ce a fost inaugurată la finalul lunii noiembrie 2019.
De la ora 18:00, la Sala Auditorium de la MNAR (Str. Stirbei Vodă nr. 1-3), vor avea loc trei proiecții de film, în cadrul proiectului „RE:vederea Revoluției”, desfășurat în parteneriat cu Igloo Media.
Toate cele trei ecranizări propun o „revedere” a Revoluției din decembrie 1989, în special a ceea ce s-a întâmplat în Capitală în săptămâna 21-28 decembrie, iar în sală vor fi prezenți realizatorii fiecărui proiect.
Seara va fi deschisă cu proiecția unui montaj video de 15 minute, ce prezintă o selecție de peste 140 de fotografii realizate în București în perioada 21-28 decembrie 1989 de arhitectul și fotograful Andrei Pandele. O parte dintre aceste imagini au fost expuse în premieră pe gardul Curții de Onoare al MNAR, într-o expoziție organizată de Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural Sector 1 (curator: Cornel Brad, coordinator proiect: Arh. Adrian Ciocăzanu), și pot fi văzute de către trecători până în data de 19 ianuarie 2020.
Va urma apoi proiecția filmului remasterizat „Hîrtia va fi albastră”, ce anunță și lansarea acestuia pe Blue Ray. Lungmetrajul de 95 de minute a fost regizat de Radu Muntean și spune povestea evenimentelor din noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989, una dintre cele mai sângeroase nopți ale Revoluției române în capitală. Lansat inițial în anul 2006, filmul a câștigat numeroase premii la festivaluri importante de film.
În încheiere, va avea loc un scurt documentar-comentariu al autorilor (regizor, scenariști, actori, echipă), inclus și pe varianta Blue Ray a filmului. Vor fi prezenți în sală Radu Muntean, Dragoș Vîlcu, Tudor Lucaciu, Alex Baciu, Andu Radu și Paul Ipate, actorul din rolul principal.
Intrarea la toate cele trei proiecții este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Romanian Global News

Read Previous

Istaelul a decis recunoaşterea diplomelor absolvenţilor Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca

Read Next

Cum a ajuns fața unei românce pe tramvaiele din Belgia!