Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iunie 2, 2020

Istaelul a decis recunoaşterea diplomelor absolvenţilor Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca

Ministerul Sănătăţii din Israel a decis recunoaşterea diplomelor absolvenţilor Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, ceea ce le oferă dreptul tinerilor medici de a profesa în această ţară în urma examenului de rezidenţiat, transmite www.mediafax.ro, preluat de Romanian Global News.

Potrivit unui comunicat al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca transmis marţi, decizia vine în urma unei evaluări a facultăţii de medicină clujene făcută la sfârşitul anului trecut de experţi israelieni.

„Ministerul Sănătăţii din Israel a decis recunoaşterea diplomelor absolvenţilor Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, lucru care le oferă dreptul tinerilor medici de a profesa în această ţară în urma examenului de rezidenţiat. Decizia a fost comunicată de către dr. Shaul Yatziv, directorul Departamentului de acreditări pentru profesioniştii din domeniul medical, şi vine în urma unei vizite pe care acesta, împreună cu o comisie a Ministerului Sănătăţii din Israel, a făcut-o la Cluj-Napoca în decembrie 2019, în care s-au analizat standardele pregătirii pe care o oferă facultatea de medicină. (…) În urma evaluării, s-a ajuns la concluzia că studiile medicale de care au parte viitorii medici la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca întrunesc standardele ridicate acceptate de către Israel”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor UMF Cluj-Napoca, decizia este cu atât mai relevantă cu cât în 2018 Israelul impunea criterii dure de acreditare pentru cei care aveau diplome de studiu emise în România şi care doreau să profeseze în această ţară.

„Calitatea absolvenţilor şcolilor de medicină este o problemă foarte importantă pentru oficialii israelieni, având în vedere că 60% dintre medicii israelieni sunt formaţi în străinătate, iar felul în care sunt pregătiţi să facă faţă sistemului israelian de sănătate este privit ca o adevărată problemă de siguranţă naţională. Astfel, în anul 2018, Ministerul Sănătăţii din Israel a decis să nu mai recunoască diplomele medicale decât cele provenind din ţări membre OECD sau diplome ale facultăţilor de medicină care au fost acreditate după standardele Federaţiei Mondiale de Educaţie Medicală (WFEME)”, au menţionat reprezentanţii UMF.

Facultatea de Medicină din Cluj a fost evaluată de Asociaţia Şcolilor de Medicină Europene (AMSE) şi ASIIN (Agenţia pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică şi Ştiinţe Naturale) din Germania, precum şi de CIDMEF (Conferinţa Internaţională a Decanilor şi Facultăţilor de Medicină de Expresie Franceză), ambele evaluări fiind realizate după standardele WFEME.

„S-a decis ca recunoaşterea studiilor să nu se mai facă unitar la nivelul tuturor facultăţilor dintr-o anumită ţară, ci pentru fiecare facultate în parte, existând foarte mari diferenţe de calitate în pregătirea absolvenţilor între diferitele facultăţi. Astfel, în urma evaluării, din România vor fi recunoscute diplomele de la UMF din Cluj-Napoca şi de la UMF din Bucureşti”, se mai arată în comunicatul UMF Cluj-Napoca.

Reprezentanţii UMF spun că pentru ca această recunoaştere să fie menţinută, Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca trebuie să îşi menţină standardele ridicate în pregătirea studenţilor, să respecte în continuare măsuri precum studiile absolvenţilor să fie continue şi neîntrerupte în cei 6 ani de facultate, studenţii să nu se fi transferat din alte instituţii medicale pe perioada studiilor, aceştia să treacă cu succes de toate examenele înainte de avansa în anii de studiu şi să promoveze toate disciplinele preclinice înainte de începerea activităţii clinice, iar numărul de studenţi admişi la facultate să fie proporţional cu capacitatea clinicilor şi facilităţilor de pregătire, pentru a avea parte de stagii de practică adecvate.

Decanul Facultăţii de Medicină, Anca Buzoianu, susţine că recunoaşterea consolidează şi mai mult poziţia instituţiei de „pol de excelenţă în pregătirea medicală”.

La UMF Cluj-Napoca învaţă 140 de cetăţeni israelieni.

Romanian Global News

Read Previous

La mulți ani românilor din Basarabia, Serbia și Ucraina care sărbătoresc Anul Nou pe stil vechi!

Read Next

Intrare gratuită și proiecții de film la MNAR de Ziua Culturii Naționale