Banca Transilvania intenționează să achiziționeze compania Microinvest

Banca Transilvania (BT) din România intenționează să achiziționeze 100% din capitalul social al Microinvest, companie specializată pe finanțarea microîntreprinderilor, lider al pieței financiare non-bancare din Republica Moldova. Într-un comunicat de presă al Băncii se spune că în prezent BT se află în etapa de solicitare a aprobării achiziției de către autoritățile de supraveghere din România și de către alte autorități relevante, transmite IPN, preluat de Romanian Globalș News.
Potrivit comunicatului, Microinvest și-a construit în timp o poziție solidă pe piață și s-a poziționat ca brand puternic. Compania are peste 25000 de clienți, aproape 200 de angajați, 13 sucursale și a acordat până acum peste 30000 de finanțări. Un alt punct forte al Microinvest este echipa de management profesionistă, cu experiență și expertiză în banking și microfinanțare.
BT este din 2008 parte a pieței din Republica Moldova. Mai întâi prin BT Leasing Moldova, iar din 2018 prin Victoriabank.

Romanian Global News

Read Previous

În timp ce România se chinuie să deschidă un Institutu Cultural Român la Cernăuți de mai bine de zece ani, un centru cultural „moldovenesc” ar urma să fie înființat în regiunea Cernăuți

Read Next

Țara în care „este greșit” să-ți iubești Țara