În timp ce România se chinuie să deschidă un Institutu Cultural Român la Cernăuți de mai bine de zece ani, un centru cultural „moldovenesc” ar urma să fie înființat în regiunea Cernăuți

Șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți Serghii Osaciuka avut pe 14 ianuarie 2020, o întrevedere cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Ucraina, Ruslan Bolbocean, transmite Libertatea Cuvântului preluat de Romanian Global News.
În cadrul întâlnirii cei doi oficiali au discutat despre cooperarea în domeniul umanitar, în special despre crearea unui centru cultural moldovenesc în regiunea Cernăuți.
„Cooperarea noastră nu întâmpină dificultăți deoarece cunoașteți foarte bine Ucraina și nu este prima dată când vizitați regiunea Cernăuți. O istorie comună și practicile europene de succes, sunt acei factori care ajută la dezvoltarea țărilor noastre”, a declarat șeful Administrației Regionale de Stat, Serghii Osaciuk.

Cei doi au abordat, de asemenea, subiecte ce țin de cooperarea în domeniul afacerilor.

Romanian Global News

Read Previous

Michel Barnier avertizează cu privire la ”consecinţe concrete” post-Brexit pentru cetăţenii străini din Marea Britanie, inclusiv românii de acolo

Read Next

Banca Transilvania intenționează să achiziționeze compania Microinvest