Viceprimarul Bucureştiului, la Chișinău: “Acest neam trebuie să aibă aceeași țară”

Viceprimarul Bucureştiului Aurelian Bădulescu, a declarat astăzi la Chișinău că tânăra generație de la București și cea de la Chișinău rebuie să facă ce ne dorim cu toţii – aceeaşi ţară. Declarația a fost făcută la evenimentul de depunere de flori la bustul poetului Mihai Eminescu, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.
„Dacă vrem să facem ceea ce cu toţii declarăm, trebuie să stăm la masă şi să discutăm. Avem aceeaşi limbă, aceeaşi Biserică, acelaşi Dumnezeu. aceeaşi inimă. Nu este nevoie să vă spun mai mult despre ceea ce este nevoie să se întâmple între România şi Republica Moldova..Generaţia tânără de la Bucureşti, împreună cu tânăra generaţie şi politicul de la Chişinău, va trebui să ducă la ceea ce acest neam trebuie să aibă în acelaşi loc şi în aceeaşi inimă, adică aceeaşi ţară. Este un deziderat sub care am crescut toţi românii – să se întoarcă înapoi ceea ce ne-a fost luat şi să fim o singură ţară”, a declarat Aurelian Bădulescu.
Menționăm că astăzi se împlinesc 170 de ani de la nașterea marelui poet român Mihai Eminescu, iar mai multe personalităţi politice şi culturale din R. Moldova, dar şi din România, alături de alți cetățeni, depun flori la bustul poetului aflat pe Aleea Clasicilor din Chişinău.

Romanian Global News

Read Previous

Președintele Senatului îi aduce aminte ambasadorului Republicii Croația în România de românii din Croația! Peste 30.000 de români și românofoni în Croația fără drepturi și 6700 de croați în România cu toate drepturile…

Read Next

La Chişinău a fost constituită Mişcarea politică Unirea