Breaking News :

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

octombrie 16, 2021

Mitropolia Basarabiei condamnă decizia îndepărtării Crucifixului din sediul MAI din Chișinău: Un atentat la identitatea noastră

Mitropolia Basarabiei a luat atitudine faţă de hotârârea Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității privind decizia de a îndepărta Crucifixul din incinta M.A.I. – Republica Moldova, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Printr-un comunicat postat pe site-ul mitropoliei, decizia este catalogată drept „un atentat la identitatea de Credință și de Neam ” şi sunt aduse mai multe argumente în favoarea păstrării crucifixului în interiorul instituţiei publice.
Este reamintit faptul că simbolul crucii se află pe stema Republicii Moldova şi că numai în perioada comunistă „însemnele religioase erau interzise și scoase din instituțiile publice”.
„Faptul că acel crucifix se află într-o instituție publică, pe un perete, nu înseamnă că în faţa lui s-ar săvârşi servicii religioase sau ar impune să i se aducă vreun semn de cinstire de către funcționarii acelei instituții, el doar arată identitatea religioasă a acelei țări, așa cum, de exemplu, semiluna este prezentă peste tot în țările musulmane”, se precizează în comunicat.
Decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării a fost condamnată şi de Mitropolia Chişinăului (Biserica Ortodoxă Rusă) care a numit-o „nedreaptă și mioapă”.

Text integral Mitropolia Basarabiei:

Mitropolia Basarabiei consideră drept un atentat la identitatea noastră de Credință și de Neam decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, privind decizia de a scoate Crucifixul instalat în incinta M.A.I.
Cu profundă dezamăgire, am luat act de decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității din R. Moldova care obligă pe domnul Andrei Năstase, fost ministru al Afacerilor Interne al R. Moldova „să aducă scuze publice și să scoată crucifixul pe care l-a instalat în sediul MAI”.

Această decizie este motivată de faptul că prin instalarea crucifixului și declarațiile precum că „oastea e creștină” sau „toți cei care poartă uniforma Republicii Moldova nu ar putea mișca nici măcar un grăunte fără puterea lui Dumnezeu și a Sfintei Cruci”, Andrei Năstase, în calitate de ministru, prin autoritatea sa, „a încercat intenționat să impună celor care poartă uniforma Republicii Moldova convingerea religioasă pe care acesta o împărtășește”, făcând referire și la mai multe articole din legislațiile naționale și internaționale care ar fi fost încălcate.
Întrucât Ortodoxia din R. Moldova este lezată în mod direct de această decizie, la acuzele aduse venim cu următoarele precizări:
 Oastea este creștină cu adevărat și nu de azi, nici de ieri, ci de aproape două mii de ani. Au avut grijă să rămână creștină Sf. Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Alexandru cel Bun, Sf. Constantin Brâncoveanu și alți domnitori ai neamului nostru care au jertfit viețile lor să rămână așa.
 Susținem pe deplin afirmația că nimeni nu ar putea mișca nici un grăunte fără voia Lui Dumnezeu și a puterii Sfintei Cruci, pentru că toate sunt în mâna Lui Dumnezeu.
 Credem că toți miniștrii și persoanele cu funcții de conducere din țara noastră ar trebui să promoveze valorile credinței creștine-ortodoxe care, conform ultimului recensământ (2017), constituie 96,8% din întreaga populație a Republicii Moldova, fără a discrimina sau neglija celelalte minorități religioase.
 În nici un stat democrat nu ești obligat să îți ceri scuze pentru că ai promovat o valoare națională în care crede peste 95% din populație, iar Crucea este și însemn național.
 Doar în perioada comunistă însemnele religioase erau interzise și scoase din instituțiile publice și nu numai. De aceea, atragem atenția tuturor credincioșilor de bună credință să ne adunăm în rugăciune pentru vremurile pe care le trăim, dar și pentru cele care urmează.
Bănuim că cei care au luat această decizie se încadrează în cei 3,2% din populație care nu s-au declarat ortodocși și, în acest sens, venim către Autoritățile Statului cu solicitarea să nu lase 3,2 % din populația țării să decidă pentru ceilalți, iar Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității recomandăm să încerce să revizuiască decizia luată, pentru că altfel nu suntem demni să ne numim urmași ai lui Ștefan.
Reamintim că, crucea nu este doar un simbol al ortodoxiei, catolicii, protestanții și alte confesiuni creștine, de asemenea, au ca simbol reprezentativ crucea (asta ar însemna să mai scădem din procentul de 3,2, care nu s-au declarat ortodocși).
Crucea este și însemn național: Pe stema Republicii Moldova ea este reprezentată în scutul plasat pe pieptul unei acvile purtând în cioc o cruce de aur.
Faptul că acel crucifix se află într-o instituție publică, pe un perete, nu înseamnă că în faţa lui s-ar săvârşi servicii religioase sau ar impune să i se aducă vreun semn de cinstire de către funcționarii acelei instituții, ea doar arată identitatea religioasă a acelei țări, așa cum, de exemplu, semiluna este prezentă peste tot în țările musulmane.
Reamintim că la inaugurarea acestui crucifix s-a arătat dorința de unitate a întregii Ortodoxii din R. Moldova, la eveniment fiind prezenți atât ÎPS Petru – Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, cât și ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Moldovei.
În discursul de la momentul inaugurării crucifixului ne-am exprimat dorința ca toți cei implicați cu funcții în apărarea țării noastre să îl aibă ca exemplu pe Împăratul Constantin cel Mare, eliberator și apărător al dreptei credințe. Asemenea lui a fost și marele nostru domnitor Ștefan cel Mare și asemenea lor ne dorim să avem, în continuare, conducători vrednici, neînfricați, indiferent de culoarea politică, care să apere identitatea de credință și neam a țării noastre.
Această decizie este un atentat la identitatea noastră de credință și de neam și poate crea un precedent periculos. Crucifixul din sediul MAI, ca și alte Cruci sau Troițe din alte instituții, ca și Crucea cu care veghează Ștefan cel Mare în centrul Chișinăului sunt inofensive, chiar dimpotrivă pot constitui un mare ajutor pentru un neam care își pune nădejdea în singurul Dumnezeu Adevărat.
Să ne rugăm pentru conducătorii Țării noastre, pentru mai marii orașelor și ai satelor și pentru iubitoarea de Hristos armată…..această rugăciune o rostesc preoții ortodocși la fiecare Liturghie și ectenie de la alte Sfinte Taine și ierurgii, fără să impună sau să ceară ceva în schimb.
Pentru a ști unde să ne îndreptăm, trebuie să știm de unde venim…și venim dintr-un neam frumos, care de aproape două mii de ani îl mărturisește pe Hristos și crede în puterea Crucii pe care a fost răstignit.
Doamne ai grijă de Neamul nostru!
† PETRU
Arhiepiscopul Chişinăului,
Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor

Romanian Global News

Read Previous

Primăria Iași așteaptă propunerile românilor din afara țării

Read Next

Apelul Episcopului Macarie referitor la familia Smicală: Avem convingerea că se poate face mai mult în acest caz