Românii din Bruxelles au o nouă biserică. Mitropolitul Iosif a sfințit noul lăcaș de cult

Comunitatea românescă din Bruxelles are un nou lăcaș de cult. În Duminica după Botezul Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, a oficiat slujba de sfințire a bisericii, informează pagina de Facebook a Parohiei Uccle, citat de www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
Parohia Uccle cu hramurile Sf. Ap Petru și Pavel și Sf Gertrude de Nivelles a fost concesionată comunității românești de Arhiepiscopia Romano Catolică din Bruxelles pentru o periodă de 77 de ani. Biserica a fost restaurată de comunitatea românească.
Sute de credincioși au participat la sărbătoarea comunității parohiale. De asemenea a fost prezent ambasadorul României în Regatul Belgiei și sefa secției consulare a Ambasadei României.
În Bruxelles Biserica Ortodoxă Română are patru parohii.

Romanian Global News

Read Previous

Deputatul Daniel Gheorghe (PNL) se pronunță pentru libertate individuală în dezbaterea despre cardul electronic de identitate

Read Next

Ambasadorul României în Rusia Vasile Soare: “Douăsprezece monumente inaugurate în 2019 în memoria militarilor români morţi în lagărele NKVD”