Breaking News :

Cum sunt “fabricați” morții de covid!

Iată de ce este nevoie de câți mai mulți “covizi” raportați în România! Raport al Curții de Conturi: Salariul unui angajat DSP a ajuns la 9.000 de euro brut în starea de urgență

Replica lui Cristi Puiu după atacul imund lansat la adresa sa de CTP : „E chiar grav, săracul de el! Să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă”

Regizorul Cristi Puiu, fără mască la TIFF: Dacă azi, aici, vă uitați la un film, e pentru că au existat niște oameni indisciplinați, în decembrie ’89, care au zis NU dictaturii. Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 14, 2020

Societatea civilă din Craiova s-a pronunțat ferm împotriva implementării tehnologiei 5G. Medici, juriști, ingineri, fizicieni au proclamat „Craiova liberă de 5G”. Avertismentul unui oncolog: Părinții nu-și dau seama ce înseamnă iradierea

Circa 200 de persoane au participat la o dezbatere publică a societății civile din Craiova pe tema tehnologiei 5G, eveniment organizat de Facultatea de Agronomie a Universității din Bănie, informează presa locală.

În cadrul dezbaterii, la care au participat medici, biochimiști, fizicieni, ingineri, juriști, sociologi, economiști, teologi, au fost prezentate avantajele și dezavantajele acestei tehnologii, vorbitorii subliniind că cetățenii trebuie să fie cei care iau decizia implementării acestei tehnologii, și nu autoritățile sau clasa politică. Aceștia au stabilit, prin vot, ca societatea civilă din Craiova să se opună implementării acestei tehnologii în oraș, iar hotărârea, denumită „Craiova, oraș liber de 5G”, să fie trimisă autorităților locale.
Reamintim că pe 25 ianuarie este Ziua Mondială a protestelor anti 5G, ce va fi marcat în România prin manifestări în mai multe orașe, inclusiv în București, Craiova, Sibiu, Iași, Brașov.
„Am decis să organizăm această dezbatere pentru că astăzi bate la ușă o tehnologie care este foarte promițătoare, în special pentru tineri, este vorba de tehnologia 5G, care se referă la comunicațiile wireless, însă întotdeauna trebuie să vedem beneficiile versus riscuri. Această acțiune este o premieră națională, pentru că nu s-au făcut dezbateri publice pe acest subiect, din păcate. Am participat anul trecut la o încercare de dezbatere pe această temă la Ministerul Comunicațiilor, la care, din nefericire, nu li s-a permis oamenilor care se înscriseseră pe listă să participe (…). Noi urmăm exemplul comunității științifice internaționale, a cărei inițiativă a fost să se abordeze acest subiect din perspectiva științei și aici participă medici, profesori universitari cu studii în biochimie, pentru că acestea sunt științele care trebuie să spună da sau nu pentru această tehnologie, pentru că noi trebuie să vedem în primul rând efectele asupra sănătății. Comunitatea științifică internațională a protestat împotriva acestei tehnologii, sunt foarte multe studii care arată că radiațiile electromagnetice sunt nocive”, a afirmat președinta ACpV, conf. univ. dr. Luminița Simoiu, de la Facultatea de Chimie a Universității din Craiova.
Potrivit acesteia, nici la Academia Română nu a fost solicitat un punct de vedere privind această tehnologie. „Am decis să cerem noi un punct de vedere Academiei Române pe această temă, pentru că este normal să fie consultată comunitatea academică la cel mai înalt nivel înainte de a fi luate deciziile de acordarea licențelor de funcționare, de implementare a aceste tehnologii în România, pentru că vorbim despre spațiul public”, a subliniat Simoiu.
Președinta Societății de Medicină de Familie din Dolj, dr. Adriana Dogaru, a afirmat că în literatura de specialitate există simptome asociate radiațiilor electromagnetice cum ar fi sângerările nazale, dureri ale extremității cefalice, ale globilor oculari, retrosternale, greață, oboseală, hiperactivitate, anxietate, depresie, spasme musculare, stări de vomă, tinitus, amețeli, tulburări de somn, dislexie, tulburări de atenție și memorie, tulburări de vedere, de auz și simptome asemănătoare gripei.
„Acestea sunt cele mai frecvente simptome asociate tehnologiei 4G. 5G este mult mai rea decât 4G. Ca efecte asupra organismului uman care sunt deja demonstrate, tehnologia aceasta alterează genele, metabolismul, dezvoltarea celulelor stem, favorizează apariția diferitelor tipuri de cancer, în special la nivel cerebral, leucemiile, favorizează apariția bolilor cardio-vasculare, deficiențe cognitive, distrugerea ADN-ului celular, creșterea nivelului de radicali liberi și stresului oxidativ, determină deficiență de memorie, avort spontan, afecțiuni neurologice, obezitate, diabet, deprecierea sistemului imunitar, alergii, efecte termice la nivelul pielii, iar la copii – autism, ADHC și astm”, a menționat dr. Dogaru.
Ea a prezentat două cazuri pe care le are la cabinet și care sunt cauzate de folosirea tehnologiei.
„Sunt oameni au avut de suferit din cauza radiațiilor electromagnetice. O pacientă în vârstă de 37 de ani, pe care am preluat-o în cabinet la vârsta de 10 ani și care a fost atent investigată de-a lungul timpului, pentru că mama ei era extrem de grijulie ca fata ei să nu facă vreo boală, a început să aibă probleme de la vârsta de 19 ani, când s-a angajat la o mare companie de telefonie, la un call center. Deci, această fată vorbește cu cască de bluetooth timp de 8 ore pe zi din anul 2006. La fiecare oră are 10 minute pauză, dar nici atunci nu apucă să-și dea acea cască jos. De-a lungul timpul a avut o serie de probleme: în 2010 a avut un avort spontan fără absolut niciun motiv vizibil, în 2012 a început o aritmie și a intrat pe tratament cronic cu antiaritmice. Ea nu mai poate trăi fără betaloc, iar cauza de aritmie nu a fost identificată. Din 2016, face alergii greu de tratat, i se administrează hidrocortizon, care are tot felul de efecte adverse, dar altfel nu poate trece peste aceste alergii. În prezent are depresie, insomnie, a devenit dependentă de xanax și prezintă foarte des stări gripale care nu au nicio explicație. Eu am încercat să o conving să își schimbe locul de muncă, dar refuză, pentru că este un loc de muncă bine plătit. Poate va reuși să o convingă psihologul”, a spus dr. Dogaru.
Un alt caz prezentat de medicul de familie este al unui bărbat de 55 de ani care folosea permanent casca bluetooth și care în ultimul an a prezentat o tumoră neoplazică la sistemul nervos central, invazivă și foarte agresivă, iar după intervenția chirurgicală, medicii i-au interzis să mai folosească telefonul mobil și mai ales bluetoothul.
Adriana Dogaru a mai spus că a terminat facultatea în 1986, iar pe timpul cursurilor nici nu a învățat despre autism, ADHD, tiroidă autoimună, care erau boli foarte rare, dar citate în literatura de specialitate, iar în ultimii 10-15 ani a început să crească foarte mult incidența acestora la copii, după ce timp de 15 ani de profesie, de la terminarea facultății, nu a întâlnit niciun astfel de caz.
„Dacă dna Simoiu încearcă să prevină apariția unor cazuri de cancer, eu mă lovesc deja de cazuri apărute și încerc să fac ce pot, dacă se poate să îi vindec pe acești copii. Chiar alaltăieri am avut un băiețel de doi ani diagnosticat cu leucemie. Am cazuri de cancer la copii cu orice localizare, ca și la adult, mai frecvente sunt cancerele de sânge, leucemiile. Ne străduim să creștem durata de supraviețuire a acestor copii, dacă se poate să ajungem la vindecare, considerăm un copil vindecat când a depășit 10 ani de la debutul bolii. Problema este că la acești copii tratați cu citostatice pot ele să producă cancer, printre alte cauze, cum sunt radiațiile și putem să ne așteptăm în timp la un cancer secundar. Am impresia că părinții copiilor nu își dau seama ce înseamnă o cauză principală care este iradierea. Sunt copii care vin la două luni, patru luni, cu telefonul lângă urechea lor, că doarme bine copilul dacă ascultă muzică la telefon. Vin copii care stau permanent pe telefon. Avem televizor în fiecare salon, dar nu mai contează televizorul, pentru că ei sunt cu telefoanele, cu jocuri pe telefon, cu povești pe telefon, cu muzică pe telefon, durata de expunere este foarte mare și este de la vârsta cea mai fragedă. Copii care abia stau în șezut, dar butonează telefonul”, a menționat șefa compartimentului de Oncopediatrie din cadrul Spitalului de Urgență din Craiova, prof. univ. dr. Polixenia Stancu.
Ea a adăugat că dintre tumorile solide, cele cerebrale sunt cele mai frecvente la copii, sunt greu abordabile neurochirurgical și rămân cu consecințe cum ar fi epilepsia, hidrocefalia.
„OMS confirmă că orice iradiație poate fi o cauză potențială a apariției cancerului. Eu mă confrunt cu foarte multe trombocitomii, cu risc major pentru sănătatea copiilor, iar mamele nu vin decât cam în ultimul moment, când văd că copilul sângerează mult și deja nu se mai ține pe picioare. Nu există perioadă în spital să nu avem copii cu epilepsie. Tulburările pe care le au din cauza iradiațiilor pot să fie funcționale, adică nu găsești ceva organic, dar există modificări ale traseelor de activitate electroencefalografice care apar. Sunt copii cu foarte multe probleme și în ultimul timp sunt foarte multe cazuri”, a spus dr. Polixenia Stancu.

Conf. univ. dr. Ionel Ungureanu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, a felicitat Asociația Civică pentru Viață pentru inițiativa de a-i determina pe oameni să încerce să înțeleagă lucrurile care se petrec în jurul lor, cu ei și cu cei din jurul lor și să își exprime o atitudine față de aceste realități.

„Acestea sunt atitudini pe cale de dispariție și de această nepăsare unii profită foarte bine. Dumneavoastră încercați să stați puțin în răspăr. La nivelul fundamental este faptul că toată miza în acest fenomen este una economică, cu multe avantaje pentru unii, iar România este prima țară în care s-a experimentat această tehnologie. Nu este pentru prima dată când oamenii politici români tratează cu atâta ușurință fenomenul în care, practic, își trădează cetățenii care i-au ales. Și de aceea cred că la presiunile care se vor face dinspre cercurile de afaceri care promovează această tehnologie vor ceda foarte repede. Deci, nu sunt șanse ca oamenii politici români, indiferent de partid, să se opună acestui demers. Dimpotrivă, slugărnicia noastră veche față de marile puteri și lipsa de demnitate se vor manifesta din nou și vor face tot ce vor vrea cu noi. Dar asta nu înseamnă să nu încercăm astfel de demersuri de conștientizare și de chemare la o atitudine comunitară. După războaie, din anumite căderi, oamenii s-au ridicat, dar structura umană în componenta ei spiritual-materială nu a fost afectată. Această tehnologie a informației digitale afectează omul cum nu a afectat nimic în istorie, îl afectează pe el în sine însuși, în relația cu Dumnezeu și în relațiile cu ceilalți”, a susținut Ionel Ungureanu.

Romanian Global News

Read Previous

”Mica Unire Muzicală” la Biblioteca Metropolitană București

Read Next

Pentru denigrarea Istoriei Românilor, fostul informator al Securității, istoricul Lucian Boia, a fost decorat de președintele Ungariei cu „Crucea de cavaler a Ordinului de Merit”