Concursul Internaţional de şah „Foaia Românească” la Jula, în Ungaria

Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, la Jula, s-a desfăşurat a XI-a ediţie a Concursului Internaţional de şah „Foaia Românească”, transmite Romanian Global News.
La competiţie au participat în jur de 80 de sportivi și pasionați ai șahului din România şi Ungaria, dintre care 46 de concurenţi, la diverse categorii de vârstă. La manifestare au participat şi membri marcanţi ai comunităţii româneşti din Ungaria. Din România au participat mai mulți şahişti, în special sportivi care se pregătesc la Palatul Copiilor din Arad, dar şi alţi concurenţi, din Oradea, Timişoara, etc. Organizatorii evenimentului au fost Asociaţia Şahiştilor Români din Ungaria; Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria şi publicaţia „Foaia Românească”.
Promotorul acestei manifestări este Ioan Cozma, român originar din Gyula, profesor, şahist, membru al coralei „Pro Musica” şi preşedinte a Asociaţiei Şahiştilor Români din Ungaria. Concurenții au fost răsplătiţi cu diplome şi medalii, iar învingătorii categoriilor aflate în concurs au primit trofee, cadouri şi premii. La concurs a fost premiat şi Gheorghe Cozma, cel mai vârstnic participant, etnic român din Bekescsaba.
Consulatul general al României la Jula a sprijinit organizarea acestei competiţii, care a devenit o manifestare tradiţională în calendarul comunităţii româneşti din Ungaria.

Romanian Global News

Read Previous

Martie, luna „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” în toată România și Republica Moldova

Read Next

Premiu Grammy pentru dirijorul român Cristian Măcelaru