Breaking News :

nothing found
februarie 24, 2020

Filmul „Siberia din oase” prezentat la Ottawa

Vineri, 31 ianuarie 2020, de la ora 17 :30 până la ora 20 :30, la Ottawa, Ontario, va avea loc un eveniment care s-a ţinut şi miercuri, 29 ianuarie 2020, la Montréal, Québec. Este vorba de proiecţia filmului Siberia din oase / Siberia in the Bones (2019) realizat de Leontina Vatamanu şi Virgil Mărgineanu la Studioul de film OWH din Republica Moldova. Fiind prezenţi în Canada pentru prezentarea şi promovarea acestui film ei s-au arătat extrem de deschişi întregului public, atât cel românesc cât şi cel canadian, transmite Marian Costache pentru Romanian Global News.

Filmul se bazează numai pe fapte reale şi arată tragedia a patru copii români şi creştini deportaţi în noaptea de 6 spre 7 iulie 1949 în timpul celui de al doilea val de deportări în friguroasa şi îndepărtata regiune din Siberia a fostului imperiu comunist numit URSS. Chinurile şi persecuţiile gratuite la care sunt supuşi aceşti copii şi familiile lor : fraţi, părinţi, bunici, etc, te duc cu gândul la persecuţiile creştinilor din primele veacuri ale creştinismului. Suferinţa şi martiriul trăite şi îndurate de românii deportaţi în Siberia n-au fost şi nu sunt cu nimic mai prejos decât suferinţa şi martiriul creştinilor din primele veacuri după Hristos. Iar filmul Siberia din oase (în engleză : Siberia in the Bones, iar în franceză : Sibérie dans la moelle des os) ne arată o picătură şi o lacrimă din acest mare ocean al suferinţei creştine şi româneşti.

La Montréal filmul a fost prezentat la Universitatea McGill, în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova şi a Ministerului Afacerilor mondiale din Canada, iar la Ottawa va fi prezentat la Universitatea Carleton, situată la 1125 Colonel By Dr, la 303 Peterson Hall.

Romanian Global News

Read Previous

Localitatea Oprișeni din regiunea Cernăuți se va înfrăți cu o comună din județul Bistrița-Năsăud

Read Next

A.U.R. cere urgentarea înscrierii Roșiei Montane în UNESCO