Localitatea Oprișeni din regiunea Cernăuți se va înfrăți cu o comună din județul Bistrița-Năsăud

Comuna Sânmihaiu de Câmpie din județul Bistrița Năsăud se va înfrăți cu localitatea Oprișeni, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți. Primarul comunei din Bistrița-Năsăud, Ioan Mate, a efectuat recent o vizită în regiunea Cernăuți, unde s-au făcut primele demersuri pentru înfrățire, alături de consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stanculescu, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Potrivit ObservatorBN,primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate, a declarant că vizita sa în Ucraina a fost una extrem de emoționantă. “Am participat, la liceul din localitate, la un emoționant spectacol muzical, cu cântece populare și cântece patriotice românești, susținut de corul de elevi. M-am întâlnit cu trei români care au fost deportați în Siberia, care s-au bucurat foarte mult de vizita noastră afirmând că mai sunt români care, alături de reprezentanții Consulatului de la Cernăuți, mai au interes pentru românii din Cernăuți. Am vizitat sediul Primăriei și Muzeul de Arheologie și Etnografie”, a spus primarul Ioan Mate.
“De asemenea, m-am întâlnit cu primarul din localitatea Oprișeni, regiunea Cernăuți, am purtat discuții și urmează să facem demersurile legale ca să se înfăptuiască înfrățirea între localitățile noastre”, a declarat primarul Ioan Mate.
În viitor, colaborarea oficială dintre cele două localități se va concretiza prin proiecte europene comune, care vor fi depuse la următoarea sesiune de finanțare, proiecte axate pe iluminatul public stradal și pe asfaltări de drumuri.
“Anul acesta, vom trimite în Oprișeni un grup de copii din Sânmihaiu de Câmpie la un schimb de experiență cu elevii de acolo și să viziteze obiectivele turistice din regiunea Cernăuți, printre care Casa Memorială a lui Aron Pumnul și muzeul lui Mihai Eminescu”, a mai spus primarul Ioan Mate, citat de ObservatorBN și radio Cernăuți.

Romanian Global News

Read Previous

Consulat itinerant în Insulele Canare

Read Next

Filmul „Siberia din oase” prezentat la Ottawa