Breaking News :

nothing found
februarie 24, 2020

Valoarea proiectelor finanţate de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în anul 2019 pentru R. Moldova a fost de circa două milioane de lei

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunţă că valoarea totală a proiectelor finanţate de către instituţie în anul 2019 pentru Republica Moldova este de 563.680,00 lei româneşti, echivalentul a aproximativ 2.287.469,81 lei moldoveneşti, scrie TVR Moldova, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.
Informaţia a fost oferită de către secretarul de stat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Burdușa, la cererea senatorului USR pentru românii din afara ţării, Radu Mihail.
Potrivit departamentului pentru Românii de Pretutindeni, în decursul anului 2019 au fost aprobate 202 proiecte, în valoare totală de 7.111.751,50 lei româneşti, echivalentul a 28.860.198,76 lei moldoveneşti.
Nu au existat proiecte pentru care să fi fost sistată finanţarea urmare a constatării unor nereguli. Unele proiecte au fost sistate ca urmare a cererii beneficiarilor, iar altele au fost decontate în limita documentelor justificate depuse de către beneficiar.
Principalele beneficii ale finanţării de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a proiectelor în Republica Moldova sunt în anul 2019 promovarea presei de limbă română din Republica Moldova prin susţinerea financiară a editării şi tipăririi unor reviste, ziare, precum şi a funcţionării unor platforme online de ştiri. Dotarea cu cărţi de limba română şi apărătură tehnică pentru funcţionarea unor instituţii de învăţământ. Sprijin financiar acordat construcţiei de biserici arondate Mitropoliei Basarabiei şi multe altele, informează secretarul de stat.

Romanian Global News

Read Previous

Comisarul european maghiar O. Vargey cere Ucrainei să nu mai încalce drepturile minorităților naționale în sfera lingvistică

Read Next

Ana Guțu, despre amânarea trecerii la televiziunea digitală în Basarabia: „Un artificiu al actualei guvernării pentru a-l favoriza pe Dodon în an electoral”