octombrie 24, 2020

Şeful ANOFM Emanuel Victor Picu,, după BREXIT: Românii nu se vor întoarce acasă numai pentru salariu ci vor predictibilitate în ceea ce priveşte nivelul de trai

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a ieşit oficial din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020.
Românii din diaspora se vor întoarce acasă nu numai pentru salariu, ci vor predictibilitate în ceea ce priveşte nivelul de trai, a declarat, sâmbătă, 1 februarie, la Antena 3, Emanuel Victor Picu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), transmite Romanian Global News.
„Românii se vor întoarce acasă nu numai pentru salariu. Oameni nu se întorc să lucreze în România dacă nu ştiu exact la ce se întorc. În momentul acesta, ANOFM are înscrise locurile de muncă pe site, există o bază de date. Ideea este să venim mai mult către zona aceasta de consiliere şi să mergem pe zona de mediere dintre angajator şi angajat, nu doar să transmitem printr-un site anumite locuri de muncă.
Eu cred că este foarte important ca aceste discuţii care se vor face să se facă în mod concret între partenerii sociali, cu patronatele, cu marii angajatori, pentru ca românii care se întorc în ţară să se întoarcă pentru o perioadă lung de timp şi să aibă o predictibilitate în ceea ce priveşte locurile de muncă în ţară(…).

Aici (în România, n.r.) vorbim şi despre condiţiile de trai, de condiţiile sociale – sistemul de sănătate, sistemul de educaţie. Foarte mulţi dintre cei care sunt plecaţi au copii care sunt deja încadraţi în sistemul educaţional de acolo, într-un sistem de sănătate foarte bine pus la punct”, a spus Picu, sâmbătă, la emisiunea „Income Magazine”.
„Măsurile aplicate trebuie să fie aplicate pentru toţi românii, nu numai pentru cei din Marea Britanie”, a mai spus şeful ANOFM.

Romanian Global News

Read Previous

Titus Corlăţean a ridicat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei problema situaţiei grave determinată de Legea educaţiei din Ucraina asupra comunității românești

Read Next

Episcopia Europei de Nord cheamă românii din Stockholm la rugăciune pentru familia Smicală