Breaking News :

nothing found
februarie 24, 2020

Sute de cetățeni ai R. Moldova au solicitat permisiunea autorităților române de a munci în județul Tulcea

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului (SIJ) Tulcea au emis, anul trecut, 520 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi au asigurat managementul şederii şi rezidenţei pentru peste 2 700 de persoane, dintre care aproape 1 400 din afara Uniunii Europene, inclusiv R. Moldova, se arată într-un comunicat presă citat de www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Potrivit sursei citate, SIJ a înregistrat anul trecut 540 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în calitate de lucrători permanenţi sau detaşaţi, iar dintre acestea 520 de cereri au fost avizate pozitiv.

„De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de şedere şi au fost emise 1.021 de permise de şedere, dintre care 1.011 pentru şedere temporară şi 10 pentru şedere pe termen lung. Au fost eliberate 91 de certificate de înregistrare şi patru cărţi de rezidenţă permanentă pentru cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH”, se arată în comunicatul SIJ.

Anul trecut, poliţiştii instituţiei au asigurat managementul şederii şi rezidenţei pe teritoriul României pentru 2.784 de persoane, dintre care 1.428 din state terţe, cele mai multe din Vietnam, Republica Moldova, Brazilia, şi 1.356 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Lituania şi Norvegia.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajare în muncă, conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membri de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE) sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.

Romanian Global News

Read Previous

De la limba română la limba de stat. Cum schimbă puterea din Republica Moldova în acte limba vorbită. De ce ajută România instituții care nu respectă adevărul istoric?

Read Next

Compozitorul basarabean Ghenadie Ciobanu a obținut Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România