Donald Trump achitat de Senatul SUA

Donald Trump se va adresa Americii joi, după ce Senatul l-a achitat de ambele acuzații în baza cărora democrații ar fi vrut să-l demită, transmite Romanian Global News.

Voi face o declaraţie mâine, la ora 12:00 (17:00 GMT) de la Casa Albă pentru a vorbi despre victoria ţării noastre împotriva acestui „impeachement” sub formă de mascaradă”, a scris pe Twitter cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.
Un număr de 52 dintre cei 100 de senatori americani l-au declarat pe preşedintele american nevinovat de abuz de putere şi 53 de acuzaţia de obstrucţionare a bunei funcţionări a Congresului, acuzaţii adoptate la 18 decembrie de Camera Reprezentanţilor.
Preşedintele SUA Donald Trump a fost achitat miercuri în Senat, la încheierea procesului său istoric de destituire, cu sprijinul tuturor aleşilor republicani, cu excepţia unuia, şi fără niciun vot democrat, relatează AFP, citat de Agerpres.
Democraţii au comis o „eroare politică colosală” prin iniţierea procedurii de destituire împotriva lui Donald Trump, a afirmat miercuri liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, la scurt timp după achitarea preşedintelui american, relatează AFP.
„În momentul de faţă, ei sunt învinşii” şi republicanii sunt „într-o poziţie bună” cu nouă luni înainte de alegerile prezidenţiale, a declarat acesta presei imediat după verdictul dat de Senat.
La rândul său, liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, a declarat că achitarea lui Donald Trump nu are „nicio valoare” deoarece procesul său de destituire nu a fost „echitabil”.

Romanian Global News

Read Previous

Ion Suruceanu revine la Cernăuți cu programul artistic „50 de ani pe scenă”

Read Next

Anunț important pentru cei peste 230 de mii de basarabeni care așteaptă să le fie examinate dosarele de redobândire a cetățenie române