Subiecte-cheie în cadrul biroului de audiențe de la Chișinău al deputatului de la București, Constantin Codreanu

Deputatul de la București, Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, se declară stupefiat de decizia Consiliului Municipal Chișinău de a le retrage deportaților din Republica Moldova facilitatea de a circula gratuit în transportul public, transmite Romanian Global News.
”Am rămas stupefiat să aflu că s-a votat, ieri, în Consiliul Municipal Chișinău, să li se retragă acestor oameni o facilitate elementară – transportul gratuit. Josnică atitudine din partea socialiștilor lui Dodon. Voi solicita Primăriei București să condiționeze orice tip de ajutor de respectul elementar pentru acești oameni de care suntem obligați să avem grijă”, a notat deputatul pe pagina sa de Facebook.
El a organizat audiențe la Biroul său parlamentar de la Chișinău, în cadrul cărora a discutat despre statutul deportaților basarabeni, ”pe care statul român nu îi recunoaște”, potrivit lui Constantin Codreanu.
”Am elaborat și depus un proiect de lege în acest sens. Iarăși, e semn de lașitate și lipsă de trăire națională pentru decidenții politici care nu înțeleg drama unor oameni ale căror destine au cunoscut o turnură tragică. Sunt convins că vom identifica o soluție în acest sens alături de conducerea Asociației Foștilor Deținuți Politici din România”, a conchis președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, din Parlamentul României.

Acesta a adăugat că proiectele culturale care să unească românii de pretutindeni fie că vorbim de formatul clasic – cărți, enciclopedii, fie că vorbim de formatul adaptat secolului XXI, toate merită și trebuie să fie susținute de statul român.

Romanian Global News

Read Previous

Ovidiu Burdușa: Cum a ajuns un tânăr plecat de la Panciu cu o valiză cu vise, patronul unui hotel de lux din capitala Italiei și românul care să reprezinte diaspora în Guvernul României

Read Next

Matei Dobrovie: Cred că RoAid trebuie să crească transparența în ceea ce privește alocarea sumelor și rezultatele proiectelor