Asociația Orașelor din România:“Cerem Guvernului României să investească direct în comunitățile din Republica Moldova. Primarii știu cel mai bine care sunt nevoile și prioritățile comunităților care i-au ales”

Consiliul Director al AOR (Asociația Orașelor din România) a punctat, joi, 6 februarie 2020, importanța unei colaborări concrete și directe dintre structurile asociative de pe ambele părți ale Prutului, se arată într-un comunicat de presă al AOR, preluat de Romanian Global News.

“Este convingerea noastră că primarii din Republica Moldova trebuie să beneficieze de o investiție românească de încredere și fonduri, pentru a dezvolta, concret, prin proiecte utile, comunitățile pe care le reprezintă”, a declarat președintele AOR Mădălin Ady Teodosescu.

“AOR pune la dispoziția comunităților de peste Prut experiența comună a tuturor administrațiilor performante din România. Dezvoltarea locală este, până la urmă, cheia integrării europene a Republicii Moldova. Chemăm Guvernul României alături de noi, într-un proiect care poate aduce bunăstare și dezvoltare acolo unde este cea mai mare nevoi, în mijlocul comunităților locale din Republica Moldova”, a continuat acesta.

Președintele executiv AOR Ionel Chiriță a subliniat importanța unui sprijin necondiționat din partea autorităților române față de o dezvoltare locală competentă, unitară și concretă a Republicii Moldova.

“Cei mai mulți dintre membrii AOR sunt primari cu experiență care au muncit, timp de câteva mandate, pentru a dezvolta comunitățile care i-au ales. De ce să nu folosim această experiență pentru a coordona un program românesc de investiții în Republica Moldova?”, a subliniat Ionel Chiriţă, președinte executiv AOR.

“Am încredere în primarii din Republica Moldova. Eu consider că, printr-o investiție concretă în programe coordonate la nivel local, putem avea certitudinea că România ajută într-adevăr la consolidarea unui pas hotărât, pro-european, al fraților noștri de peste Prut. Chem Guvernul României alături de noi într-un proiect transnațional, care concretizează sprijinul declarat al țării noastre față de integrarea europeană a Moldovei”, a mai declarat Ionel Chiriţă.

La ședința de deschidere a lucrărilor Consiliului Director AOR au participat, alături de președintele organizației Mădălin Ady Teodosescu și Ionel Chiriţă, preşedinte executiv AOR, 18 primari de oraşe, membri ai asociației Congresul Autorităților Locale din Moldova și 45 de primari membri AOR.

Vetuţa Stănescu, secretar de stat Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Gabriel Friptu, director Ministerul Fondurilor Europene România, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava au completat lista participanților la evenimentul găzduit de către Marius Ursaciuc, primarul orașului Gura Humorului şi vicepreședinte AOR.

“Structurile asociative din România şi Republica Moldova au capacitatea de a reprezenta un promotor al dezvoltării comunităților de peste Prut. Alături de partenerii noștri din CALM (Congresul Autorităților Locale din Moldova), AOR şi celelalte structuri asociative din România putem direcționa eficient un set de investiții care se vor regăsi în creșterea nivelului de trai al cetățenilor din Moldova”, a încheiat Ionel Chiriţă, preşedinte executiv AOR.

Asociaţia Oraşelor din România face apel către Guvernul României şi către toţi reprezentanții autorităților centrale şi locale să construim împreună primul program transnațional de finanțare a proiectelor de dezvoltare locală adresat direct unităților administrativ-teritoriale din Republica Moldova.

Romanian Global News

Read Previous

Regatul Unit: Peste 3 milioane de cetăţeni ai UE27 au depus cereri de rezidenţă

Read Next

Alecu Reniță: BASARABIA MEA