„Balul acordării panglicii” la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Jula, Ungaria

În data de 08 februarie 2020, în 8 februarie 2020), în sala festivă a Liceului „Nicolae Bălcescu” din Jula (LNB), s-a desfășurat „Balul acordării panglicii”, manifestare tradițională dedicată elevilor absolvenți, de clasa a XII-a, transmite Romanian Global News.

La eveniment au luat parte peste 700 de persoane: elevi și cadre didactice, părinți și alte rudenii ale elevilor absolvenți și oficialități,
Au adresat cuvinte de salut directorul Maria Gurzău Czegledi, şi Gh. Cozma, preşedintele AŢRU. Absolvenții celor două clase a XII-a au prezentat poezii şi cântece în limba română şi limba maghiară. Fiecare dintre cei 60 de elevi absolvenți, dar și oficialitățile prezente, au primit din partea elevilor din clasa a XI-a câte o panglică, cu imaginea Liceului „Nicolae Bălcescu”.
Momentul cel mai așteptat al serii l-a constituit numărul de vals, elevii fiind îmbrăcați în costume de bal iar elevele în rochie de mireasă. În prezent, la Liceul „Nicolae Bălcescu”, în clasele I-XII, învață un număr de 450 de elevi. Obiceiul numit „Balul acordării panglicii” este specific fiecărui liceu din Ungaria, pentru elevii absolvenți ai clasei a XII-a, având o tradiţie de peste 200 de ani.

Romanian Global News

Read Previous

Noaptea minții! Soția liderului separatist de la Tiraspol, omul Moscovei, are cetățenia României! Asta în timp ce România refuză dreptul la cetățenie al românilor din Maramureșul Istoric și Balcani!

Read Next

Cel mai apreciat și mai vândut poet român din Spania își dă întâlnire cu românii la „Serile Acasă” la Ambasada României din Madrid