Breaking News :

nothing found
februarie 24, 2020

Întâlnire între Violeta Alexandru şi ambasadorul Italiei la Bucureşti, pe tema pensiilor pentru românii care lucrează şi în străinătate

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a întâlnit cu ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, pentru a discuta despre pensiile pentru românii care lucrează şi în străinătate, având în vedere că stabilirea drepturilor se face chiar şi cu întârziere de trei ani. ”Se lucrează rudimentar, se comunică dificil cu omologii din străinătate”, spune Alexandru care anunţă că se caută soluţii pentru ca lucrurile să meargă mai repede şi mai uşor, transmite www.news.ro, preluat de Romanian Global News.

”Un lanţ întreg de probleme generează întârzieri de 1 an, 2 şi chiar 3 în stabilirea dreptului la pensie pentru românii care lucrează (şi) în străinătate. Personalul din casele de pensii se implică dar se lucrează rudimentar, se comunică dificil cu omologii din străinătate, din ţările în care muncesc românii noştri. Cu toate acestea, depăşim curând etapa: nu se poate. Se pot recupera întârzierile!”, a scris, miercuri, pe Afcebook, Violeta Alexandru.
Aceasta anunţă că s-a întâlnit cu Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România, pentru a discuta soluţii de rezolvare.
”Am discutat pe cazuri concrete; vor fi contactate autorităţile italiene. Eu ştiu ce trebuie făcut aici, în România. Sunt probleme despre care se ştia de ani de zile, doar cine nu a vrut să le vadă nu le-a văzut. Urmăresc efectele acestei discuţii cu Excelenţa Sa şi mă pregătesc, funcţie de evoluţia lucrurilor, pentru următoarea acţiune prin care să ajut la recuperarea acestor întârzieri”, a mai scris Alexandru, precizând că urmează să se ocupe de situaţia românilor din Spania.

Romanian Global News

Read Previous

Deputatații Matei Dobrovie de la București și Lilian Carp de la Chișinău cer retragerea cetățeniei române soției marionetei rusești de la Tiraspol

Read Next

Eugen Tomac a ridicat din nou în Parlamentul European problema încălcării drepturilor românilor din Ucraina