George Simion, copreședinte AUR a denunțat tăierile ilegale de păduri și caracterul antinațional al noii Legi a Educației

La conferința de presă susținută joi, 13 februarie, George Simion, copreședinte A.U.R s-a pronunțat împotriva tăierii ilegale de păduri și al exportului de lemn brut din România, transmite Romanian Global News.

„Suntem împotriva tăierii ilegale de păduri și al exportului de lemn brut din România. Pădurea este un bun de care trebuie să beneficieze în primul rând românii, la fel ca de celelalte resurse naturale ale României. Aurul nostru, gazele noastre, petrolul nostru, lemnul nostru sunt resursele noastre naționale și românii trebuie să fie principalii beneficiari ai acestor resurse. A venit din partea Comisiei Europene o avertizare: dacă în timp de o lună nu luăm măsuri pentru a stopa tăierea ilegală de păduri, vom intra în procedură de infrigement. E o amenințare care trebuie luată în serios de conducătorii noștri. Din păcate, am văzut o conferință de presă susținută de ministrul Mediului Costel Alexe, care s-a pronunțat pe marginea acestei teme și mi s-a părut că în fața camerelor e un biet ONG-ist care nu are instrumente să acționeze. Domnul ministru al Mediului – fost, actual, interimar, demis – putea în cele trei luni să facă mult mai multe pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri, așa cum a cerut AUR, cum au cerut oameni din societatea civilă. Se plânge, de parcă nu ar fi domeniul dânsului”, a declarat George Simion, copreședinte A.U.R.
În același context, George Simion a combătut o idee vehiculată în spațiul public, potrivit căreia, pentru a opri tăierea ilegală de păduri, ar trebui oferit lemn gratuit persoanelor cu venituri reduse „Gazificarea completă a României din fonduri naționale și europene este propunerea noastră și folosirea gazelor din Marea Neagră, care aparțin de drept românilor. Nicio casă fără gaze! Astfel, vom rezolva și problema supraaglomerării orașelor, oferind condiții de trai normale tuturor românilor care nu vor să stea neapărat în orașe sau care vin la oraș după un loc de muncă”, a punctat copreședintele formațiunii A.U.R.

În ceea ce privește noua Lege a Educației, George Simion a subliniat caracterul ei antinațional: „Este inadmisibil ce formă de lege a trecut prin Camera Deputaților și Senat, prin votul tuturor partidelor parlamentare. Este de datoria președintelui Iohannnis să nu o promulge pentru că Iohannis ne-a promis un proiect de țară, o Românie educată și nu am văzut niciun rezultat. Rectorii nu mai au mandate limitate, sunt aleși pe viață, astfel că vom avea mici dictatori la nivelul universităților din țară. Susținem limitarea mandatelor rectorilor, așa cum era până acum. 30 de amendamente au fost formulate de UDMR pentru modificarea Legii Educației! Ce mai vrea UDMR? Ca orice etnic aparținând minorităților naționale să susțină admiterea la facultate, masterat sau doctorat în limba maternă, chiar dacă acele universități nu au secții de limbă maternă și chiar dacă oricum vor învăța apoi în limba română. O altă prevedere susține că trebuie consultat UDMR la schimbarea claselor de limbă maghiară și să își dea acordul. Nu se mai poate închide, nu se mai poate reorganiza o universitatea dacă nu își dă acordul UDMR. Și-au dat lege pentru ei, așa cum au făcut și cu pragul în alegeri. Atât de important a ajuns UDMR în țara noastră, să își facă legi pentru ei, așa cum și-au creat propriul prag electoral”. „Toate partidele politice sunt complice cu acest terorist etnic – UDMR, din păcate”, a conchis copreședintele A.U.R.

Romanian Global News

Read Previous

Emanuil Gojdu şi Andrei Şaguna celebrați de Societatea de Cultură Macedo-Română anul acesta

Read Next

Situația presei de limba română din Maramureșul Istoric, discutată la Slatina