Inițiativă la Chișinău a Mișcării Politice UNIREA: Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătoare națională! Apropo! Ce fac instituțiile statului român pentru a sărbători la Chișinău 27 martie?

Mișcarea Politică UNIREA susține că va înregistra până la sfârșitul săptămânii, un demers la Secretariatul Parlamentului, prin care va cere ca ziua de 27 martie să fie declarată – Ziua Unirii Basarabiei cu România, zi de sărbătoare națională, transmite InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Prezenta inițiativă va constitui un act de recunoștință și, totodată, un omagiu adus celor care și-au pus pe altarul vieții unitatea, limba română, libertatea și dorința de a lăsa un stat cât mai bogat celor ce vin, dând dovadă de sacrificiu, glorie și demnitate. Această zi a întregului neam, o zi sfântă din toate punctele de vedere, nu trebuie să fie confiscată de o competiție politică ce nu are nimic în comun cu idealurile de veacuri ale poporului nostru, mai ales în contextul că în 2018 s-au împlinit 100 de ani de la marele eveniment”, se arată într-un comunicat de presă.
Totodată, Mișcarea Politică Unirea a amintit că la 14 martie 2017, Camera Deputaților din Parlamentul României a adoptat proiectul de Lege pentru declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare națională demonstrând importanța acestui adevăr istoric.
Amintim că, pe 27 martie 2020 se împlinesc 102 de la Unirea Basarabiei cu România

Romanian Global News

Read Previous

Petru Bogatu: Nimic nu merge la est de Prut

Read Next

Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule General!