Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

Ce s-a discutat la ședința Adunării eparhiale a Episcopiei Daciei Felix conform punctului de vedere al PS Siluan…Așa o fi fost?!

Ședința anuală de lucru a Adunării eparhiale a Episcopiei Daciei Felix a avut loc marți în Catedrala Episcopală din Vârșeț, Serbia.
Întâlnirea prezidată de PS Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei și Locțiitorul Episcopiei Daciei Felix, a fost precedată de o slujbă de Te-Deum, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
Mai întâi, au fost prezentate rapoartele de activitate pe anul 2019 la cele trei sectoare administrative ale Episcopiei: bisericesc, cultural și economic.
Dintre activitățile desfășurate în 2019 au fost menționate întâlnirile de lucru cu ierarhi din Sudul Dunării, în vederea stabilirii unui dialog cu aceștia pentru o mai bună cunoaștere reciprocă și pentru promovarea drepturilor românilor/vlahilor din Sudul Dunării sau din Serbia de Răsărit.
De asemenea, instalarea unui nou Ecleziarh și Exarh al Mânăstirilor la Catedrala Episcopală din Vârșeț în persoana Părintelui Arhimandrit Macarie Țuțul și organizarea unui simpozion despre Părintele Arsenie Boca.
Au fost aduse în discuție și propunerile de modificare a unor articole din Statutul de organizare și funcționare a Episcopiei Daciei Felix, conform ultimei Hotărâri a Sfântului Sinod, astfel încât să se precizeze mai bine prezența românilor ortodocși din Serbia, în cele două zone importante, în Voievodina și în Vicariatul de Timoc, pe stil vechi, dar și necesitatea promovării dialogului între cele două Biserici Ortodoxe Autocefale Surori, cea Română și cea Sârbă.
A fost luată hotărârea de a se amâna aceste modificări, dar să se înființeze o comisie comună de lucru, formată din clerici din Voievodina și din Timoc, pentru a identifica problemele specifice fiecăreia dintre cele două părți, pentru o unitate mai mare a Episcopiei.

Romanian Global News

Read Previous

Se lansează o nouă companie aeriană în R.Moldova în parteneriat cu un operator din România

Read Next

Povestea scriitorului român din Norvegia care s-a opus autorităților Barnevernet și a plătit cu locul de muncă atitudinea sa critică. Acesta se va implica în viața politică din România