Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

Preoții români din Italia caută soluții pentru o misiune mai intensă în penitenciare

La Consfătuirea preoților capelani din închisori ai Episcopiei Italiei (10–14 februarie 2020) s-au discutat oportunitățile de intensificare a misiunii în rândul persoanelor private de libertate și de colaborare mai bună cu instituțiile penitenciare, transmite Romanian Global News.
Consultările au avut loc cu sprijinul Pr. consilier pentru închisori Bogdan Petre (Roma VI) și a părintelui capelan Ionuț Vaseliu de la închisoarea Poarta Albă, coordonator al capelanilor din Sud Estul României (Arhiepiscopia Tomisului).
Clericii au avut întrevederi cu mai multe figuri instituționale din lumea voluntariatului în închisorile de la Roma. Aceste întâlniri au avut rolul de a înțelege cum s-ar putea integra experiențele pastorației din România cu metodologia de lucru a capelanilor și a voluntarilor italieni-catolici.
În urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că este nevoie de o mai apropiată și mai intensă colaborare cu asociațiile de voluntariat catolice. Totodată s-a propus ca preoții capelani să participe la un curs de formare a celor ce doresc să devină voluntari în penitenciarele din Peninsulă.
S-a convenit realizarea unui studiu aprofundat al Culegerilor de Programe pentru penitenciare și a Cursului „Alfa” promovat de mai multe asociații din țările vestice în favoarea recuperării deținuților.
În ultima zi a lucrărilor a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Pr. Lucian Roșu care s-a ocupat îndeaproape de persoanele aflate în Penitenciarul din Torino.

Romanian Global News

Read Previous

Nu-i lăsați singuri pe românii din județele Covasna și Harghita, pe frații și surorile voastre din Ardeal! Nu-i lăsați să fie asimilați în propria țară!

Read Next

Un copil român foarte talentat a câștigat la Roma concursul internațional ”Viva Italia 2020“